Dramatisk da «Smash»-spiller kollapset under Europas største slåssespillturnering

Ligger i koma.

19. februar 2017 21:53

(PressFire.no): I helga foregår den største fightingspillturneringen i Europa, Beast 7, i Gøteborg.

Nesten 800 spillere i «Super Smash Bros. Melee», «Smash 4», «Street Fighter V» og en rekke andre spill er samlet i Eriksbergshallen for å konkurrere om titusenvis av kroner.

Men søndagen ble mer dramatisk enn ønsket, da en av «Super Smash Bros.»-spillerne segnet om da han spilte en kamp under turneringen.

- Jeg hørte fra noen at det var noen som besvimte, så jeg tenkte liksom at vi måtte finne noe vann og ta han med en plass hvor han kunne hvile, sier turneringsansvarlig for Beast, Alexander «Lolex» Gabrielsson til PressFire.

Men situasjonen var langt verre, for da Gabrielsson kom frem var det en livløs person som lå på gulvet, og som ikke pustet av seg selv. Han var lagt i stabilt sideleie av de andre deltakerne, men etter hvert forverret det seg veldig, da personen også mistet pulsen helt.

Gabrielsson startet da livreddende øvelser på personen.

Beast-sjef Alexander «Lolex» Gabrielsson
(Foto: Twitter)

Lege i salen

Til alt hell var det tilfeldigvis en lege som var tilskuer i salen. Han tok over, mens Gabrielsson fikk løpt og hentet en hjertestarter, som ble brukt to ganger. Ifølge legen skal dette ha vært svært kritisk for overlevelsessjansene.

Personen, som ikke er fra Sverige, ble så tatt hånd om av ambulansepersonell idet turneringsområdet ble evakuert for å gi plass.

Turneringen ble stoppet og området stengt i over en time før det ble bestemt at den skulle fortsette.

Personen pustet da han ble kjørt vekk, ifølge personer på stedet, men ligger nå i koma på sykehuset i Gøteborg. Tilstanden hans ut over dette er ukjent. Familien er blitt underrettet og er på vei til Sverige.

God hjelp

Gabrielsson berømmer teamet sitt, som steppet inn for å la han ta en pust i bakken etter hendelsene.

- Jeg er fortatt helt rystet, men jeg er så heldig at teamet mitt tok over alt. Det har virkelig støttet meg (i etterkant), sier han.

Støtteerklæringene har strømmet på fra hele verden i sosiale medier etter hendelsen.

- Dette er så morbid og forferdelig. Skjønner ikke hvordan noen her skal greie å finne motivasjonen til å spille videre. Jeg bare håper at alt blir bra, skriver William «Leffen» Hjelte på Twitter.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3