«Dragon Quest X» kommer til Wii og Wii U

En av Japans mest populære rollespillserier går online.

5. september 2011 11:33

Det var via en pressekonferanse i Japan at rollespillgiganten Square Enix nå har bekreftet at «Dragon Quest X» vil bli sluppet til Wii og Wii U. Det melder Andriasang.com.

Her i Europa er kanskje ikke «Dragon Quest»-serien like populær som for eksempel «Final Fantasy»-serien fra samme selskap, men i Japan er den ekstremt populær.

Dette kan dermed bety en pangstart for Wii U i hjemlandet, om spillet blir sluppet i forbindelse med slippet av konsollen. «Dragon Quest IX» hadde stor påvirkning på Nintendo DS-salget og skal ifølge Square Enix ha solgt 5,3 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Les også: Vår anmeldelse av Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies».

Ifølge den japanske spillgiganten hadde «Dragon Quest»-serien solgt 57 millioner spill innen desember 2010.

«Dragon Quest X» blir ikke første gang serien har flerspiller, men første gang du kan spille over nettet. I «Dragon Quest IX» kunne du spille med flere spillere over lokalt nettverk, men ikke via internett.

Det nye spillet har mulighet til å spilles online av både Wii-spillere og Wii U-spillere – på samme servere. Likevel påpekes det at Wii U-versjonen er separat og vil ha oppdatert grafikk.

Spillet vil også kunne dra nytte av Nintendo 3DS, hvor det har blitt hintet om at man skal kunne overføre rollefigur til den håndholdte konsollen.

Dette er også første gang Square Enix utvikles spillet selv. Etter at Square og Enix slo seg sammen har de fått Level 5 eller Chunsoft til å utvikle «Dragon Quest»-spill.

«Dragon Quest X» ble bekreftet til å slippes i løpet av 2012 i Japan, mens ingenting har ennå blitt sagt om en Europeisk utgivelse.   

Bilde: «Dragon Quest IX».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3