- Double Fine ber ikke om penger, vi har det bra økonomisk

Tim Schafer bruker av egen lomme på «Broken Age».

4. juli 2013 09:59

(PressFire.no): Etter å ha samlet inn nærmere 20 millioner kroner fra fansen, gjennom Kickstarter-kampanjen i fjor, ble det i går kjent at Tim Schafer og hans Double Fine Productions likevel ikke har nok penger til å fullføre «Broken Age»-spillet.

Jeg har designet for mye spill, noe jeg alltid gjør, sa Schafer unnskyldende.

Opprinnelig ba Double Fine om 400 000 dollar for å lage «Broken Age», et eventyrspill i pek-og-klikk-tradisjon.

Men det er ikke spillstudioet, Double Fine, som er i økonomiske vansker, understreker Tim Schafer som tok noen runder på Twitter i går kveld for å oppklare.

- Vi har det bra rent økonomisk

Double Fine ber IKKE om mer penger. Vi har det bra rent økonomisk. Vi bruker våre egne penger for å få til et større spill enn det vi «Kickstartet».

Løsningen for å få ferdigstilt «Broken Age» er å gå til Steam - og å dele spillet i to.

Som Schafer forklarte tidligere denne uka, er dette gjort for å åpne for et større publikum – samtidig som Kickstarter-velgjørerne får kloa i de to episodene samtidig, uten å betale noe ekstra.

Steam Early Access handler om å gjøre betaversjoner tilgjengelig. Folk kan betale for å få ta del i en tidlig prosess og har samtidig forhåndskjøpt spillet.

Økonomistund med Schafer

Av 20 millioner kroner som ble samlet inn, ble det «bare» igjen drøyt 12 millioner kroner øremerket selve spillutviklingen.

Resten, åtte millioner kroner, ble brukt på premier til Kickstarter-backerne og produksjonen av en dokumentarfilm som følger hele denne prosessen tett.

Dette er tall Schafer selv opererer med og deler, etter å ha fått flere økonomiske spørsmål på Twitter i går.

Han sier at denne situasjonen, der rammene for «Broken Age» tydelig ble sprengt for en tid tilbake, ikke bør være helt ukjent for de som har fulgt dette prestisjeprosjektet.

- Vi har faktisk snakket om budsjettsituasjonen i flere måneder i dokumentarfilmen, sier Schafer.

Han føyer til at Double Fine nå, etter å ha blitt sine egne herrer og kuttet båndene til tradisjonelle utgivere, går i pluss. Og at de selv spytter penger inn i «Broken Age» for å gjøre det ferdig.

Double Fine satser nå på å ha første del av «Broken Age» klart tidlig neste år, mens del to skal bli tilgjengelig i april-mai 2014.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3