«Dota 2»-finalene blir latterlig lønnsomme

«TI6» passerte i dag fjorårets kronerulling, og nå er premien svimlende 160 millioner kroner.

27. juli 2016 11:11

(PressFire.no): Når det kommer til store premiepotter innenfor det voksende e-sportmarkedet er det én konge på haugen: «Dota 2»-finalene, «The International».

På mange måter VM-sluttspillet i «Dota 2», der et par håndfuller lag – både inviterte og kvalifiserte – møtes til dyst i Seattle, Washington.

Spetakkelet er absolutt, og når en tenker på at fjorårets premiefordeling inneholdt svimlende 150 millioner kroner, så er det mye som står på spill i strategispillet. Selv sisteplassen kasserte inn over 450 000 kroner.

Men dette er en saga blott nå, fordi premiekassen i årets utgave har allerede gått forbi fjorårets, og ligger i skrivende stund på 159 377 420 kroner og femti øre.

Det hele er en kronerulling fra fansen, der de betaler for et såkalt Battle Pass, et interaktivt «sidespill» der du går opp i nivå etter hvert som du spiller, og låser opp gjenstander i spillet – ofte lagd kun for denne begivenheten.

Det er også mulig å kjøpe deg opp til et høyere nivå direkte.

25 prosent av inntektene fra disse passene går rett i premiepotten. Valve ler nok hele veien til banken, for resten går rett i lomma på Steam-folket – 450 millioner har de tjent så langt.

De innledende rundene i «The International» starter 2. august, mens sluttspillet går i gang 8. august. Hovedfinalen er 13. august.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3