«Donkey Kong»-juksemakeren varsler søksmål mot Guinness Rekordbok

Har lagt ut et gigantisk dokument for å bevise sin uskyld, men møter sterk motstand.

14. september 2019 22:55

(PressFire.no): For halvannet år siden ble det «kaos» i high score-miljøet etter at «The King of Kong»-stjerna Billy Mitchell ble strippet for alle rekorder i spillene han hadde verdensrekorder i – blant annet i «Donkey Kong» og «Pac-Man».

Grunnen var at han angivelig hadde brukt emulatorer til å sette rekordene, noe en detaljert analyse av måten spillet han spilte på ble tegnet inn.

En emulator tegner nemlig inn spillet på en bittelitt annerledes måte enn autentiske arkademaskiner, og dermed ble det sådd tvil om Mitchell hadde brukt såkalte save-states.

Dokumentet starter med dette bildet...

Truer med søksmål

I en videouttalelse kort tid etter bedyret Mitchell sin uskyld og sa han kom til å starte en egen etterforskning for å bevise det.

Nå har han levert fra seg et enormt 156 sider langt dokument som visstnok skal gjøre nettopp det, og har via advokater truet både Twin Galaxies og Guinness Rekordbok med søksmål om de ikke går tilbake på anklagene sine om juks.

I dokumentet, som du kan lese i sin helhet her, ligger det en rekke vitneuttalelser som skal «bekrefte» at rekordene var reelle.

Hovedpunktene skal være at Mitchell slett ikke har levert inn flere av de angivelige rekordene, at videoen fra filmen «King of Kong» var falsk, og at det som finnes av videomateriell skal ha blitt fusket med i etterkant.

Blir motsagt

Dette blir kraftig motsagt på Twin Galaxies-forumet av en rekke brukere som var involvert i fjorårets anklager, hvor flere tidligere dommere har kommet tilbake med beviser for at Mitchell absolutt har levert videoer, og at de til og med har videoer som viser Mitchell som snakker om sine videobevis.

I dokumentet er det også en rekke vitneerklæringer som får flere til å rynke på øyenbrynene, inkludert en erklæring fra Todd Rogers, som omtrent samtidig også ble tatt i juks og fratatt alle rekorder, hvor han går god for rekordene til Mitchell.

Dokumentet har i tillegg en signatur fra Carlos Pineiro, som var teknikeren som undersøkte anklagene for et år siden, der Pineiro sier Mitchell ikke jukset – men han sier i et videosvar at han ble lurt til å signere, og at han aldri har sagt noe sånt.

Twin Galaxies-folkene påpeker også at Mitchell ikke svarer noe sted i dokumentet på anklagene om at han brukte en emulator (MAME) i videoene.

Mitchell har gitt fram til 23. september for å få tilbake rekordene sine før det hele går til retten, der han sier han skal saksøke for karakterdrap.

Og sånn går no dagan.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3