Donerer alt overskudd fra «Fortnite» de neste to ukene til Ukraina

På én dag er mer enn 317 millioner samlet inn.

21. mars 2022 16:49

(PressFire.no): Utvikler Epic Games har varslet at de donerer alt overskudd de får inn fra «Fortnite» de neste to ukene til veldedige formål som støtter humanitært arbeid i Ukraina-krigen.

Dette startet søndag, og i løpet av den første dagen ble det samlet inn hele 36 millioner dollar – mer enn 317 millioner kroner.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Together we’ve already raised $36 million USD for humanitarian relief for Ukraine. The funds will go to <a href="https://twitter.com/UNICEF?ref_src=twsrc%5Etfw">@UNICEF</a>, <a href="https://twitter.com/WFP?ref_src=twsrc%5Etfw">@WFP</a>, <a href="https://twitter.com/Refugees?ref_src=twsrc%5Etfw">@Refugees</a>, <a href="https://twitter.com/DirectRelief?ref_src=twsrc%5Etfw">@DirectRelief</a>. <a href="https://t.co/JQESsGxDVt">pic.twitter.com/JQESsGxDVt</a></p>&​mdash; Fortnite (@FortniteGame) <a href="https://twitter.com/FortniteGame/status/1505894426723463184?ref_src=twsrc%5Etfw">March 21, 2022</a></blockquote>

Det er alle kjøp i spillet som vil gå til Ukraina-hjelp, inkludert kjøp av spillvalutaen V-Bucks, battle pass og kosmetiske gjenstander. Også gavekort kjøpt i butikker vil gå med i potten.

Epic forklarer på sine hjemmesider at beløpene er det de ville sittet igjen med etter at skatt og tredjeparter har blitt trukket i fra – men tredjeparter som Microsoft sier de donerer deres andel av salgene (avgiften for bruk av Microsoft Store) også.

Epic sier de ikke venter til pengene er kommet inn på konto før pengene går til de veldedige formålene, men at de sender penger fortløpende innen få dager etter at de ser hvor mye som er kjøpt.

Pengene går til de tre Forente Nasjoner-stiftelsene UNICEF, UNWFP og UNHCR – og til DirectRelief.

Doneringen vil foregå helt fram til og med 3. april.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3