Dobbelt norsk i store e-sportturneringer i helga

Rain ble første nordmann til å vinne «CS:GO»-major, mens Taiga vant «Dota 2»-major.

23. mai 2022 03:50

​(PressFire.no): Søndag kveld kulminerte to ukeslange e-sportturneringer i «CS:GO»-finale i Antwerps Sportpaleis, mens «Dota 2»-finalene underholdt fans i Hovet Arena i Stockholm.

Det endte med dobbelt «norsk» – for begge de vinnende lagene i de to respektive sportene hadde hver sin norske spiller: Håvard «Rain» Nygaard i FaZe Clan og Tommy «Taiga» Le.

De såkalte Major-turneringene er blant de største begivenhetene innenfor sportene, og tiltrekker seg både et stort publikum og millioner av seere.


Image
Håvard «Rain» Nygaard (Foto: PGL)

Rain storspilte

I «CS:GO» møtte amerikanske FaZe Clan tittelforsvarerne i ukrainske NAVI til dyst.

Under finalens første kart (Inferno) var det en forholdsvis jevn kamp som endte i overtid og til slutt 19-16, mens det raskt ble klart at FaZe var noen nummer for store da kart to (Nuke) skulle spilles. 

NAVI greide riktignok å hente seg noe inn, men tapte likevel 16-10 – mye takket være storspill fra Nygaard, som ble utnevnt til MVP (Most Valuable Player) av HLTV.org. I flere runder tok nordmannen ut store deler av motstanderne på egen hånd, inkludert et ACE under andre pistolrunde på Inferno.

Nygaard er dermed den første nordmannen som har vunnet en «CS:GO»-major, som er de største turneringene i sitt slag.

Laget drar med seg i underkant av 4,9 millioner kroner i premiepenger for seieren, og er for øvrig det første laget bestående av fem ulike nasjonaliteter som har vunnet en slik Major-turnering.

<center><iframe src="https://clips.twitch.tv/embed?clip=SleepyConcernedMangoPanicVis-EDBE_3972jk0Xgmj&parent=www.pressfire.no" frameborder="0" allowfullscreen="true" scrolling="no" height="378" width="620"></iframe></center>


Tommy «Taiga» Le (Foto: Adela Sznajder / ESL)

Taiga på vei til The International

Også på MOBA-siden ble det norsk seier da OG slo TSM 3-1 i finalen (best av fem vinner) – med Tommy «Taiga» Le i sin vante support-posisjon.

Det så riktignok ikke bra ut til å begynne med – i første kamp var det total overkjøring, der OG ikke så ut til å ha noe å stille opp med mot de sterke core-spillerne til TSM, og tapte samtlige fighter.

Men så snudde det helt, og i kamp to var det stikk motsatt kampforløp, der OG overkjørte TSM og vant enkelt.

Tredje kamp var langt jevnere, men også her vant OG etter at TSM tømte alle ressurser inn i en teamfight de tapte – og den siste og avgjørende kampen var en reprise av kamp to, med total overkjøring fra OGs side.

Dermed kunne OG innkassere drøye 2,5 millioner kroner og viktige poeng i kvalifiseringen til The International – spillets «VM-finale», som er det største e-sportarrangementet målt i kroner og øre.

Tommy Le spilte som vanlig svært godt, og er blitt et kjent navn innenfor sporten de siste årene. Nordmannen deltok også på The International i 2019, da under laget Alliance. Siden da har han vært innom Team Liquid og spiller altså nå i OG.

Og det spørs ikke om vi får heie på Taiga under The International igjen i år – denne Major-turneringen gjør at OG ligger godt an til å kvalifisere seg til årets The International, som går av stabelen i Singapore Sports Hub i oktober.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3