Dømt til 15 måneders fengsel og bannlyst fra onlinespill i to år for swatting

Familiefar ble drept.

17. september 2019 09:56

(PressFire.no): Det var 28. desember 2017 at en familiefar ble drept som følge av såkalt «swatting» i Wichata, Kansas – det etter uenighet etter et veddemål i «Call of Duty: WW II»

«Swatting» innebærer å ringe inn en falsk trussel for å tilkalle tungt bevæpnet spesialpoliti – oppkalt etter navnet Special Weapons and Tactics.

Fenomenet har blitt et stort problem i USA og denne gangen resulterte det i tapet av liv da politiet rykket ut til feil adresse og en småbarnfaren Andrew Finch (28) ble drept.

Mannen som ringt inn den falske trussel, Tyler Barris, ble dømt til over tjue års fengsel etter å også ha sagt seg skyldig i 46 andre anklager – som også inkluderte falske bombetrusler mot både skoler og tv-stasjoner.

Barris var imidlertid ikke mannen som tapte kampen i «Call of Duty» og oppfordret til «spøken».

Nå har den andre parten i saken, Casey Viner, blitt dømt til 15 måneders fengsel og fått forbud mot å spille onlinespill i to år.

Politiet mener også at det var Viner som ga adressen til Barris, som skulle være til Shane Gaskill, men som viste seg å være feil.

Den andre spilleren i «Call of Duty»-kampen, Shane Gaskill, var i utgangspunktet anklaget for flere forhold i saken, men skal ha inngått en avtale med myndighetene mot at de dropper alle anklager.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3