Disse Apple-dingsene får iOS 7

Nå endrer de utseende.

18. september 2013 16:23

(Pcworld.no): Engasjerte iPhone- og iPad-brukere ventet onsdag i spenning på at Apple skulle legge ut den ferdige versjonen av iOS 7, operativsystemet til iPhone, iPad og iPod touch.

Kommentarer på diverse diskusjonsfora viste at en del iPhone- og iPad-brukere her i Norge ikke hadde fått med seg at oppdateringen først ville være tilgjengelig onsdag kveld norsk tid.

Det var bare kunder på den amerikanske vestkysten som kunne regne med å få startet nedlastingen onsdag morgen.

LES OGSÅ: iOS 7: Ny look, nye funksjoner

 

Tidsforskjell

Det er ni timers tidsforskjell mellom Cupertino, der Apple-hovedkvarteret i California ligger, og Norge. En del har åpenbart ikke fått med seg dette.

Apple har ikke kunngjort noe eksakt tidspunkt for når nedlastingen blir tilgjengelig, men tidligere oppdateringer har gjerne vært tilgjengelig fra cirka klokka 10 på morgenen California-tid, det vil si klokka 19 her i Norge.

Siden disse linjer skrives noen timer før iOS 7 er ventet å kunne lastes ned i Norge, er vi foreløpig forhindret fra å fortelle om hvordan den endelige versjonen av iOS 7 faktisk fungerer.

LES OGSÅ: Kan iOS 7 bli som Windows 8?

Mye er imidlertid kjent fra omtaler av betaversjoner som registrerte iOS-utviklere har hatt tilgang til i lengre tid.

Ikke for alle

Du må ha en forholdsvis ny iPhone eller iPad for å få glede av iOS 7.

Her er Apples liste over enheter som er kompatible med den nye operativsystem-versjonen:

- iPhone 4 (lansert juni 2010)
- iPhone 4S (lansert oktober 2011)
- iPhone 5 (september 2012)
- iPod touch 16 GB (5. generasjon, lansert september 2012)
- iPod touch 32/64 GB (5. generasjon, lansert september 2012)
- iPad 2 (lansert mars 2011)
- iPad med Retina-skjerm (3. generasjon, lansert mars 2012)
- iPad mini (lansert oktober 2012)

LES OGSÅ: Fem Apple-apper kan bli gratis

I tillegg kommer naturligvis de nye iPhone-modellene, iPhone 5c og iPhone 5s, som er lansert, men ikke kommet i salg ennå.

Apple understreker dessuten at det er en del av de nye funksjonene i iOS 7 som ikke vil fungere på alle de iOS 7-kompatible enhetene.

For eksempel er ikke panorama-formatet til kameraet tilgjengelig på alle modeller, enkelte filterfunksjoner har begrensninger, og det samme gjelder AirDrop, funksjonen som gjør det mulig å overføre bilder, videoer, kontaker og annen informasjon til en annen AirDrop-bruker i nærmiljøet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3