«Diablo Immortal» kommer også til PC

Får krysspilling med mobil – og har fått lanseringsdato.

25. april 2022 14:22

​​(PressFire.no): Det var ikke mange blide fjes å finne i salen da Blizzard annonserte mobilspillet «Diablo Immortals», noe som fikk utviklerne til å utbryte «har dere ikke mobiler?» fra scenen.

Siden da har utviklingen av spillet gått jevnt og trutt, og i dag har Blizzard annonsert en lanseringsdato for spillet.

Men kanskje mer interessant er at spillet nå også vil komme til PC som et free-to-play-spill, inkludert støtte for krysspilling mellom mobil- og PC-versjonen.

– Avgjørelsen om å utvikle spillet til PC var noe teamet gikk fram og tilbake mellom i store deler av utviklingsfasen, skriver Blizzard på sine hjemmesider.

– På den ene siden så følte vi at vi ikke ville kunne rettferdiggjøre spillet skikkelig ved å lansere et spill designet for mobil på PC. På den andre siden så ville vi at spillet skulle nå ut til så mange som mulig, spesielt våre mest dedikerte PC-fans.

Spillet har derfor blitt skrudd om til å støtte mus og tastatur som de tidligere spillene, inkludert muligheten til å styre via WASD-tastene. Det er også støtte for kontrollere, og brukergrensesnittet er tilpasset de større skjermene på PC.

– «Diablo Immortal» på PC er et eksperiment fra Blizzard. Vi hadde ikke planlagt å gi ut dette spillet på PC, men med en gang det ble en mulighet, så visste vi at vi måtte sette av tid til å få det til å skje, forklarer Blizzard.

– Om du er en som har spilt «Diablo» lenge, vil resultatet føles litt annerledes enn andre spill i serien, men vi er ekstremt begeistret over å kunne klikke «Immortal» sine demoner til døde med musa, og vi håper du vil bli det også.

Begge versjonene slippes 2. juni, men PC-versjonen vil være i en åpen beta først.

https://www.youtube.com/watch?v=_sDxsXYn78w

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3