Dette spillet er for kontroversielt for Nintendo

«The Binding of Isaac» stoppes på grunn av «tvilsomt religiøst innhold», ifølge utvikleren.

29. februar 2012 12:48

(PressFire.no): I september slapp «Super Meat Boy»-utviklerne sitt nye spill, «The Binding of Isaac», på den digitale nettbutikken Steam – et spill løst inspirert av Bibelhistorien om Abraham som blir bedt av Gud om å ofre sønnen sin Isak som bevis for sin tro.

I spillet tar du blant annet kontroll over den nakne gråtende babyen Isaac, hvis mor får en beskjed fra Gud som krever livet til sønnen som bevise for sin tro.

Det ble ifølge utvikleren for sterk for Nintendo, og spillet blir derfor ikke godkjent for en utgivelse på Nintendo 3DS.

- Etter en lang intern debatt har Nintendo bestemt at de ikke vil godkjenne en utgivelse av «The binding of Isaac» på 3DS, twittret utvikleren Edmund McMillen.

Grunnen skal ha være opphavet til inspirasjonen, ifølge McMillen:

- Som mange antok var grunnen spillets «tvilsomme religiøse innold», fulgte McMillen opp med på mikrobloggenettstedet.

Nå takker utvikleren Gud for at den digitale spillbutikken Steam eksisterer, og at de ikke utfører sensur på plattformen.

Utvikleren var også i forhandlinger med Nintendo om å gi ut kultspillet «Super Meat Boy» på Nintendo Wii, men Nintendo ville ikke fire på kravene om at nedlastbare spill må være mindre enn 40 MB.

De ville ikke inngå kompromiss for å gi ut spillet på Wii:

- Det var ingen måte å unngå realitetene: at en 40 MB-versjon av «Super Meat Boy» ville ha blitt en bedriten versjon av spillet, sa Edmund McMillen.

I går skrev vi tilfeldigvis også om doktorgradstudenten Greg Perreault som tok opp religiøst innhold i spill, hvor han uttalte at blant annet Nintendo tidligere har sensurert spill med religiøst innhold.

«The Binding of Isaac» ble gitt ut til for pc, Mac gjennom Steam 28. september. Spillet er også tilgjengelig for Linux.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3