- Dette skal spilles alene om natten med høretelefoner

«Bulletstorm»-utviklerne inspirert av makabre historier.

7. februar 2013 11:08

(PressFire.no): Etter det flotte og underholdende testosteronspillet «Bulletstorm» har det skjedd mye i det polske spillstudioet People Can Fly.

Ikke bare har Unreal-motorens fedre hos Epic kjøpt hele studioet og gitt dem «Gears of War»-serien, men sjefen Adrian Chmielarz sa opp jobben for å starte et nytt studio under navnet The Astronauts.

Det ferske studioet avslører nå sitt aller første spill, som blir et skrekkspill med tittelen «The Vanishing of Ethan Carter».

Om natten

Spillet vil ifølge en pressemelding være inspirert av «rare historier og andre makabre fortellinger fra tidlig 1900-tallet» og bør spilles «alene, om natten og med høretelefoner».

- Som en detektiv med overnaturlige evner for å visualisere åsted for kriminelle handlinger skal du undersøke en kidnapping av en ung gutt, med håp om å redde ham før det er for seint.

Handlingen skal ta sted i det utviklerne beskriver som et vakkert område i fjellene, hvor du plutselig kommer over en skamfert kropp som viser seg å være en av kidnapperne.

- Det vi bryr oss mest om er at spilleren føler at de virkelig er der. Innlevelse er vår høyeste prioritet.

Mer personlig

Derfor stripper de ned spillmekanikkene til det minimale for å sikre at det du foretar deg er «meningsfullt og forbedrer opplevelsen», sier Chmielarz.

Han forteller videre at det finnes mye flott i det å lage store verdener i kostbare blockbusterspill, men at det nå er mer tiltalende å lage noe som føles mer personlig og hvor den eneste sensuren er dem selv og publikum.

- Vi vil lage spill vi er hundre prosent ansvarlige for, sier han og forteller at med studioet The Astronauts går de tilbake til hvordan de jobbet for ti år siden, sier han og referer til da de jobbet med «Painkiller».

«The Vanishing of Ethan Carter» tar i bruk Unreal Engine 3 og utvikles for pc med mål om digital distribusjon.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3