Fremdeles forvirret rundt Nintendo Switch?

Vi ble litt klokere i natt.

13. januar 2017 14:14

(PressFire.no): Selv om Nintendo første gang ga et gløtt inn i deres nye konsollsatsing, Nintendo Switch, allerede i oktober, var det i natt norsk tid at de for alvor avduket satsingen.

Hybriden mellom håndholdt og hjemmekonsoll slippes på markedet 3. mars.

32 GB intern lagring, men...

Spillene på den nye konsollen gjenintroduserer faktisk kassetten – altså minnebrikker med spillene.

Konsollen har også 32 GB med intern lagring, hvor mesteparten (antar vi) blir tilgjengelig for brukeren og resten er reservert til operativsystemet.

I tillegg blir det mulig å utvide den interne lagringen med såkalte microSDXC-kort, som mange typisk kjenner fra kameraer eller mobiltelefoner. En kjapp test viser at det koster rundt 6-700 kroner for et med 128 GB-kapasitet.

Det største kortet vi finner i dagens butikker er på 256 GB og koster rundt 2100 kroner. Da vil lagringskapasiteten økes til 288 GB totalt.

Nintendo opplyser at det blir mulig å kjøpe spillet på kassett i tillegg til at du kan kjøpe det på nettet og laste det ned.

Ifølge Gamereactor i Spania har de også fått beskjed fra Nintendo om at systemet vil støtte USB-harddisker, men at denne funksjonen ikke er aktivert ennå.

Tv-modus

Når konsollen skal brukes opp mot en tv, så puttes den i en dokkingstasjon og kobles til dokkingstasjonen med den nye USB-standarden USB-C.

Det er i denne stasjonen at det sitter en HDMI-plugg for å ta ut tv-signalet.

Denne dokkingstasjonen har også to USB 2.0-porter på siden – som vi antar at blant annet brukes til å lade de to håndkontrollerne, men som naturligvis også kan brukes til å koble til annet USB-basert utstyr.

Sammen med HDMI-pluggen på baksiden sitter både pluggen for strømtilkobling og en USB-plugg til. Det er uklart hvilen USB-standard denne pluggen bruker, men enkelte skal ha fått informasjon at det er en 3.0-plugg. 

Nettbrettkonsoll-ting

Selve konsollen har relativt få inngangen og utganger, men består av en kortplass til spillene på toppen og en kortplass til microSDXC-kort på bunnen.

I tillegg har den en av/på-knapp og volumknapper, mens de også har valgt å inkludere en minijack-port for lyd.

Skjermen er trykkfølsom og har oppløsning med 1280 piksler i bredden og 720 i høyden. Den er også 6,2 tommer stor.

På bunnen av konsollen sitter det også to høytalere og en sensor for å måle lysstyrken i rommet.

Sidesporet

På sidene av selve konsollen sitter det spor, hvor håndkontrollerne skal sitte. Mye av det som gjør denne konsollen spesiell er nemlig kontrollerne, som kan sitte sammen for å utgjøre det som ser ut som en relativt standard håndkontroller.

Men den kan også kan plukkes fra hverandre til to deler, slik at hver del blir to forskjellige håndkontrollere. Noe som er fint når man er flere spillere, eller hvis spillet støtter to bevegelseskontroller.

Hver del i de såkalte Joy-Con-kontrolleren har nemlig diverse sensorer i seg, som gjør at de kan brukes som bevegelseskontrollere.

På selve konsollen sitter det som sagt også to spor, hvor du kan sette håndkontrollerne. Slik blir den et slags nettbrett med en kontroller på hver side.

Batteritiden oppgir Nintendo til å være mellom 2,5 og 6 timer, hvor de selv har målt at et fulladet batteri vil holder i tre timer med lanseringsspillet «The Legend of Zelda: Breath of the Wild».

Det er ikke mulig å bytte batteriet selv.

Selve konsollen støtter kun trådløst nett (802.11AC), men dokkingstasjonen vil støtte USB-adapter for kablet internett. Den vil også støtte lokalt nettverk for opptil åtte Switch-konsoller samtidig.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3