Det tyske idrettsforbundet anerkjenner ikke ordet «e-sport»

Vil skille mellom spill basert på idrett og andre konkurransespill.

6. desember 2018 16:36

(PressFire.no): Det tyske idrettsforbundet har gjort det klart at de ønsker å delvis støtte e-sport som konsept fremover.

De mener riktignok at e-sport ikke foreløpig oppfyller kravene til å havne som en egen underavdeling hos idrettsforbundet, men at det likevel er synergier å hente mellom e-sport og «vanlig» sport.

Det vil potensielt bety at profesjonelle e-sportutøvere og -organisasjoner som er knyttet til eksisterende sportsklubber kan dra nytte av enkelte rettigheter som vanlige sportsorganisasjoner også får.

Anerkjenner ikke ordet

Men det hele kommer ikke sånn uten videre. I en uttalelse sier forbundet at de rett og slett ikke anerkjenner ordet «e-sport».

- «E-sport» står for et ekstraordinært bredt utvalg av svært varierte virtuelle tilbud og spill som er konkurransebaserte, heter det i det offisielle standpunktet til forbundet.

- I vår mening er denne brede forståelsen er begrepet «sport» ikke passende, og på mange måter misvisende. Vi avviser begrepet «e-sport».

Idrettsforbundet sier videre at de istedet vil bruke ordet «eGaming» for spill som ikke handler om vanlige sporter og idretter (som «Counter-Strike» og «League of Legends»), og «virtuell sport» for spill som «FIFA» og «NHL».

Opphetet debatt

Det tyske e-sportforbundet ESBD er, ikke overraskende, misfornøyd med utsagnet.

- Ved å splitte e-sport inn i sportsspill og «eGaming», tar idrettsforbundet en vei som leder det vekk fra realiteten der ute. Det går mot den yngre generasjonen innen e-sport, og greier ikke å forstå det elementære innenfor konseptet e-sport som sport, skriver de på Twitter – og følger opp med enda hardere skyts:

- Ledelsen i idrettsforbundet misset nå sjansen til å posisjonere seg bra innenfor en stor e-sportbevegelse i Tyskland. Dette vil knuse tilliten den yngre generasjonen har til organisert sport.

Også andre steder i Tyskland har debatten om e-sport gått inn på folk.

Den tyske politikeren Peter Beuth er ikke superhappy med at forbundet går inn for å godkjenne deler av e-sport i det hele tatt, og skal ifølge Echo-Online.de ha kalt planen for «katastrofal».

- Jeg forstår ikke hvordan det å bevege tomlene skal være sport, selv om det er noe som beveger seg på skjermen.

- E-sport har ingenting å gjøre med sport. Vi må bare slutte med den betegnelsen. Spill har en verdi, men de hører ikke hjemme i sportsorganisasjoner, fordi de ikke har sammenfallende verdier.

Og sånn går no dagan.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3