Det norske «Pippi»-spillet får 1,3 millioner i støtte

Og nå blir «Bukkene Bruse» dataspill.

28. oktober 2011 13:11

I dag kunngjorde Norsk filminstitutt at Ravn Studio i Drammen får 1,3 millioner kroner i støtte til sitt spill basert på Astrid Lindgrens «Pippi Langstrømpe».

Spillet, som får navnet «Pippi Langstrøme – verdens sterkeste jente!», utvikles til Nintendo DS og Nintendo 3DS.

- Det er veldig morsomt at en norsk utvikler nå får muligheten til å lage DS-spillet om Pippi Langstrømpe og dette vil forhåpentligvis bringe Ravns produksjoner ut i et stort marked. Pippi er en kjær figur, ikke bare i Norden, men også videre ut i Europa, sier Kaja Hench Dyrlie, produksjonsrådgiver for spill ved Norsk filminstitutt om spillet i en pressemelding.

Spillet skal ifølge utvikleren bli et eventyrspill med gåteelementer hvor spilleren tar rollen som Pippi.

Ravn Studio har tidligere laget «Flåklypa Grand Prix», «Kaptein Sabeltann», «Knerten gifter seg», «Vinter i Blåfjell» og «Englekræsj».

Les også: Dobler støtten til dataspill.

Den norske spillgiganten Funcom får 800.000 kroner til et nytt taktisk actionspill med samarbeidselementer som går under arbeidstittelen «Project O». De utvikler spillet i samarbeid med svenske Stunlock Studio. Stunlock stod bak pc-spillet «Bloodline Champion», som også ble gitt ut i samarbeid med Funcom.

Det blir også delt ut støtte til en interaktiv bok basert på det norske folkeeventyret «Bukkene Bruse». Agens AS får 200.000 kroner for å lage spillet for Apple- og Android-baserte nettbrett

Agens har blant annet stått bak VG-appen VG+, men også spill som «Holmenkollen Ski Jump».

Også bergensgutta i D-Pad får 200.000 kroner for sitt pc-spill «Vikings on Trampolines», som de også fikk en pris for tidligere i år. D-Pad jobber også med «Owlboy».

I tillegg får både «Amphora» fra Moondrop AS, «Among the Sleep» fra Krillbite Studio og «Gametracer» fra Rock Pocket AS 200.000 kroner hver.

De siste 100.000 kronene går til «Helt vilt» fra Virtual Game Worlds AS – et humoristisk spill hvor muterte dyr skal slåss i en revolusjon for å ta tilbake det de har tapt, ifølge beskrivelsen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3