Det neste «Total War Saga»-spillet blir eksklusivt til Epic Game Store i et år - og koster ingenting

«Troy» blir gratis på lanseringsdagen.

3. juni 2020 13:03

(PressFire.no): Utviklerne bak «Total War»-spillene, Creative Assembly, startet for et par år siden et slags sidespor til hovedspillene kalt «Total War Saga».

Først ute var «Thrones of Britannia», en litt mindre variant (som tar for seg spesifikke slag) hvor det virket som om utviklerne kunne leke seg litt med idéer uten å «sverte» hovedserien om ting gikk galt.

Også tilleggspakken «Total War Shogun 2 – Fall of the Samurai» ble innlemmet i «Saga»-delen etter lansering.

Det gikk tydeligvis såpass bra at en ny variant kommer snart. «Troy: A Total War Saga» slippes XXXX, men nå for første gang eksklusivt til Epic Game Store på pc.

Det betyr at spillet ikke blir å finne på Steam før et år etter lansering. I en bloggpost forsøker Creative Assembly å brannslukke på forhånd (folk kommer garantert til å bli sure), og sier de gjør dette som «et eksperiment».

Pluss at Epic har lesset en haug penger over utviklerne, da.

- Epic kom til oss og spurte om «Troy» kunne bli eksklusivt, som en del av en kommersiell avtale. Det betyr ikke at vi signerte avtalen med én gang, eller at pengene var den eneste grunnen til at vi gjorde det (det er ikke det!), skriver Creative Assembly.

Lanseringen har et ekstra lag til seg, dog. Spillet blir nemlig helt gratis de første 24 timene etter lansering. Det betyr at hvem som helst kan laste det ned og kunne spille det når som helst.

- Det var en vanskelig avgjørelse, men vi tok to ting til etterretning. For det første så er vi på et punkt hvor vi ønsker å investere mer i utviklingen av «Total War», og dette virket som en mulighet til å virkelig skyve serien fremover ved å synliggjøre den for flere folk. For det andre så betaler Epic for at spillerne kan få spillet gratis på dag én.

- For «Total War» sin 20. Bursdag, så føltes det som en mulighet som var for bra til å gi opp.

Spillet lanseres altså på Epic Game Store 13. august i år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3