– Det koster flesk å gjøre Internett sinna

1. mai 2015 21:03

(PressFire.no): Under forrige ukes rabalder rundt betalte spillmodifikasjoner via Steam klarte Valve-sjefen Gabe Newell gjøre seg særdeles upopulær.

Å ha muligheten til å tjene en slant på sine hjemmesnekrede modifikasjoner virket nok harmløst i tanken, men det skapte splittelse og dramatikk i et spillsamfunn som ellers stort sett er altruistisk.

Foto: PressFire

Idiotisk idioti

Newell, Valve og Bethesda ble anklaget for å være grådige, og med utspill som «faktisk er det via penger som samfunnet styrer arbeid», klarte Newell å gjøre folk forbannet.

Nå forklarer han situasjonen:

- La oss tenkte på at vi er helt idiotisk grådige. Så langt har de betalte modifikasjonene generert rundt 10 000 dollar totalt. Det er kanskje 1 prosent av kostnaden vi har lagt ned i Valve-ansatte til å ta seg av e-post-stormen som har fulgt dette, skriver Newell på Reddit.

- Å gjøre internett forbanna koster millioner. Det er ikke idiotisk grådig, det er idiotisk idioti, skriver spillsjefen.

«Falskaar»
«Falskaar»

- Visste ikke hva de gjorde

Etter seks dager var det dermed over for modifikasjonsprosjektet, som hittil bare inkluderte «The Elder Scrolls: Skyrim». Alle som har kjøpt modifikasjoner får refundert sine penger.

- Vi har gjort dette fordi vi tydeligvis ikke helt forsto hva vi gjorde. Vi har presset ut nye funksjoner over årene med tanke på at samfunnsskaperne skal få en del av kaka, forklarer Valve på bloggen. 

- Tidligere har dette blitt tatt i mot med åpne armer, men det er klart at denne gangen er det veldig annerledes.

Selskapet skriver videre at de trodde det var en mulighet for modderne å kunne skaffe innkomst til å jobbe på disse heltid om det var ønsket, og å oppmuntre utviklere der ute til å legge opp gode støtteapparater for moddere. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3