- Det kommer en «Halo»-film

Microsoft-sjef mener mødre hadde elsket rollefigurene.

23. november 2010 11:21

Frank O’Connor er Microsofts «Halo»-sjef. Det er mannen som er ansvarlig for fremtidige satsinger for merkevaren.

Han er også mannen som skal prøve «å få «Halo» på alle skjermer som finnes», inkludert tv og film. Spesielt det sistnevnte har vært en trøblete affære.Allikevel er O’Connor sikker på at det vil skje.

- Det kommer en «Halo»-film, skal O’Connor har sagt i en samtale med New York Videogame Critics Circle.

Det var i forbindelse med en konferanse om fremtiden for TV at «Halo»-sjefen nå har uttalt seg om katastrofeprosjektet, som filmatiseringen av «Halo» ble.

Opprinnelig var Peter Jackson involvert som produsent, mens sørafrikanske Neill Blomkamp skulle sitte i regissørstolen. Men forhandlingene mellom filmstudioet og Microsoft kollapset, og filmen endte i limbo, noe Peter Jackson også bekreftet da han i fjor snakket ut om kollapsen.

Peter Jackson hadde imidlertid stor tro på Blomkamp som regissør. Etter «Halo»-kollapsen valgte Jackson derfor å gi ham 30 millioner dollar for å lage hvilken film han ville. Resultatet ble «District 9», som har høstet svært gode kritikker og fire Oscar-nominasjoner.

For å få jobben som regissør laget Neill Blomkamp en kortfilm (se den i bunnen av artikkelen).

O’Connor bekrefter nå at problemet aldri var uenigheter mellom regissør og Microsoft eller produsent.

- Alle ville ha en «Halo»-film, regissøren, Microsoft og toppfolka i filmselskapene, sier han - og legger skylden på advokatene:

- Da de gikk bak lukkede dører med kontraktene falt alt sammen, skal O’Connor ha sagt og forteller videre at problemet lå i at Microsoft eier rettighetene til merkevaren, noe som hindret filmselskapene å tjene penger på noe annet enn selve filmen.

Blomkamp fortalte i fjor at han følte seg snytt da «Halo»-filmen ikke ble noe av.

- Jeg jobbet med den i fem måneder og investerte mye svette og blod i dette prosjektet. Jeg ville sannsynligvis ikke gjort Halo om den ble tilbudt meg nå, fortalte Blomkamp til Slashfilm i forbindelse med Comic Con i 2009.

«Halo»-sjefen skal videre ha ytret ønske om en høyprofilert tv-serie, og frir samtidig til HBO.

- Vi hadde elsket å se en tv-serie basert på «Halo». Se hva HBO gjorde med «Band of Brothers» eller «Rome». Noe sånt ville fungert fordi «Halo»-universet er så omfattende, skal O’Connor ha sagt.

Videre forteller han at de ønsker en film til spillernes mødre.

- Vi trenger ikke en film, men vi har lyst på en film. Vi har lyst til at mødrene til spillerne skal se filmene fordi de ville ha elsket rollefigurene. Kanskje vi faktisk finansierer den selv.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3