– Det japanske markedet er ikke lenger nok

Square Enix varsler omstrukturering og satsing på blokkjede-teknologi.

31. oktober 2022 19:32

(PressFire.no): Square Enix har i sine siste kvartalsrapporter slått fast at selskapet må gjennom en større restrukturering i tiden framover – og at de må se mer mot titler som kan slå an i resten av verden enn før.

– Å oppnå stor vekst i spillindustrien er vanskelig for selskaper som primært konkurrerer i Japan, skriver selskapets toppsjef, Yosuke Matsuda.

– Derfor er det kritisk for selskapet vårt å produsere populære titler som taler til det globale markedet.

Selskapet sier de tidligere kunne svelge unna risikoen forbundet med å laget et spill fordi de hadde mer enn nok å ta av – men at investeringene som kreves i disse dager er så store at potensielle tapsprosjekter kan gå såpass i minus at det tar knekken på dem.

– Effektene av dette er nå på en skala vi ikke kan ignorere.

For å minimere risikoen sier Square Enix at de fremover kommer til å droppe tanken om å eie større studioer selv, slik de gjorde med Taito og Eidos, og at de kommer til å inngå samarbeid med andre for å utvikle spill i større grad fremover.

De åpner også opp for at tredjeparter kan ta delvis eierskap i deres nåværende studioer.

Yosuke Matsuda. (Foto: Square Enix)

Matsuda sier videre at kryptoteknologi og blokkjeden vil spille en avgjørende rolle for den fremtidige veksten i selskapet.

– Vi posisjonerer blokkjede-området som vårt viktigste fokusområde, og tilnærmer oss investeringer og produktutvikling i så måte, skriver Matsuda.

– Feltet er i sin spede barndom enda, og vi har enda ikke sett noen spill som tilbyr de​n typen underholdning som bare vil være mulig med blokkjede-teknologi.

Matsuda påpeker at mange er skeptiske til kryptoteknologier på grunn av NFT-bobla, usikkerheten rundt kryptovaluta og manglende lovverk, men han sier han selv tror på at dette vil kunne skape nye former for spillinnhold.

Derfor har selskapet lagd en egen avdeling som tar for seg blokkjede-utvikling.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3