Det Hvite Hus sier barn og unge er flinke til å speedrunne spill, og dermed må passe på helsa i disse coronatider

19. mars 2020 12:36

(PressFire.no): Under en pressekonferanse med blant annet president Trump i går ble forskjellige sikkerhetstiltak i forbindelse med COVID-19-utbruddet diskutert.

Dr. Deborah Birx, som leder coronavirusgruppen i Det Hvite Hus, sier en uproporsjonalt stor andel barn og unge står i fare for å få viruset, om tallene fra andre land er en indikasjon.

- Vi fortsetter å se på data hver eneste dag, og det er bekymringsverdige rapporter som kommer fra Frankrike og Italia om unge folk som blir alvorlig syke og alvorlig syke på intensivavdelingene.

Dette kan være fordi denne gruppen kanskje bare tror eldre og syke står i fare for påvirkningen til viruset.

- Vi har ikke sett en spesiell dødelighet blant barn, men vi er bekymret over de tidlige rapportene som kommer fra Italia og Frankrike, sier Birx.

Birx skiftet så ordlyd til akkurat hvorfor barn og unge bør passe på, og det handler om et eller annet med speedrunning av dataspill?

- Jeg ber om at denne generasjonen, som er del av den gruppa som har gitt oss innovasjon, spesielt gjennom alle deres ferdigheter til å se rundt hjørner og hoppe gjennom spill.

Disse kidsa har lært Birx at man kan speedrunne spill, virker det som.

- Jeg har alltid gått fra bane til bane, jeg ante ikke at man kan gå fra førstebanen til syvendebanen. Det er dette de har lært oss. De leter etter ting som vi ikke ser. Vi trenger at de er ved god helse, avslutter hun.

Det er noe …usikkert akkurat hva Birx mener her, annet enn at hun prøver å være down med kidza. Men samme hvor merkelig dette utsagnet er, så bør jo også barn og unge passe på. Vask hendene, folkens!

Toppbilde: Faksimile, NBC News.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3