Det er nå solgt 17,3 millioner PS5-maskiner

Sony nedjusterer forventningene.

2. februar 2022 15:14

(PressFire.no): Sony har sluppet nye kvartalstall, hvor vi får en liten oppdatering på hvordan det går med deres nyeste spillkonsoll.

Der kommer det fram at det ble solgt 3,9 millioner PlayStation 5 i månedene oktober, november og desember. Det er en nedgang fra lanseringsperioden året før – hvor det ble solgt 4,5 millioner.

Konsollen har nå solgt 17,3 millioner eksemplarer, hvilket betyr at konsollen har passert den enorme milepælen det er å selge mer enn Wii U (som bukket under med 13,56 millioner solgte).

Til sammenligning hadde PlayStation 4 solgt 20,2 millioner i samme periode etter lansering.

Grunnen til nedgangen skal ikke være mangel på etterspørsel, ifølge Sony, men på grunn av den pågående mangelen på datachips og halvledere – som påvirker en rekke industrier globalt.

Dette gjør at Sony nå nedjusterer salgsprognosene for året, fra 14,8 til 11,5 millioner konsoller solgt.

– Den pågående chip-mangelen og logistikkproblemene vil fortsette å påvirke PS5-produksjonen, og spesielt siste halvår neste finansår er vanskelig å spå, sier økonomisjef i Sony, Hiroki Totoki.

Han sier likevel at denne nedgangen kun er kortsiktig, og ikke vil påvirke de langsiktige målene med konsollen.

Les vår anmeldelse av PlayStation 5 her.​

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3