– Det er helt fantastisk hvor elendig «The Division»s nettkode er

Ubisoft: – Dere trenger ikke bekymret dere.

1. februar 2016 12:50

(PressFire.no): Torsdag 28. januar slapp Ubisoft og Massive Entertainment spillerne inn i det kommende spillet «The Division» i en lukket beta-testing.

Først ut var Xbox One-spillerne, men i løpet av helga ble det også åpnet for pc og PlayStation 4.

Mulig å jukse i betaen

I kjølvannet av testingen har spillerne oppdaget detaljer i koden som utviklerne kanskje vil se nærmere på – det viser seg nemlig at mye av dataen rundt figuren din håndteres i klienten på maskinen og ikke på serversiden.

Det betyr at du i pc-versjonen av spillet relativt enkelt kan endre verdier, som for eksempel gir deg uendelig med ammunisjon – eller ferdighetene du måtte ønske deg.  Kort fortalt – det er mulig å jukse.

Dette har enkelte fått med seg – og allerede utnyttet.

I en reddit-tråd tar spillerne opp problemet.

 Det er absolutt fantastisk hvor elendig nettkoden i «The Division» er, heter det i et toppinnlegg som hevder at pc-versjonen kommer til å bli plaget av juksere.

Ifølge forfatteren av innlegget så kan nesten alle verdier forandres – utenom penger og helse.

 Serveren bare godtar verdiene uten å sjekke, skriver brukeren videre.

Uendelig med ammunisjon og spesielle krefter

Visstnok skal det blant annet være mulig jukse seg til uendelig med ammunisjon i et magasin og super-hastighet – hvor sistnevnte også kan gjøre deg usynlig.

Det menes også at dette ikke er bare mangel på midler mot juksing, men at det er et stort problem med hele arkitekturen.

– Jeg tviler voldsomt på at dette kommer til å bli fikset før slippet, skrives det og anbefaler videre at man holder seg unna områder hvor man kan møte på andre fiendtlige medspillere (PvP).


– Feil som jobbes med

Ubisoft har fått med seg oppstyret og påpeker at dette er noe de jobber med.

– Folkens, dere er klar over at tingene som diskuteres faktisk ikke er hacks eller juksing, men bare utnytting av feil som eksisterer i dagens versjon av spillet. Det er feil som blir jobbes med av utviklerteamet, skrive Community Manager Natchai Stappers fra Ubisoft på det offisielle forumet.

Hamish Bode fra Ubisoft forteller også på mikrobloggenettstedet Twitter at de er klar over det, og at man ikke burde bekymre seg.

En annen bruker påpeker i tillegg at dette bare handler om at server-delen ikke sjekker hva den får levert fra klienten og at dette er ganske lett å fikse.

Brukeren påpeker videre at Ubisoft gjør en god jobb med å luke ut juks på «Rainbow 6: Siege» og at det ville vært rart om de «glemte» det her.

«The Division» slippes til PS4, pc og Xbox One 8. mars.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3