Det brasilianske justisdepartementet åpner for sak mot loot boxes

Vil ha bøter og erstatning til barn og ungdommer.

7. april 2021 15:11

(PressFIre.no): Myndighetene har nå godkjent et sivilt søksmål mot en rekke spillselskaper som opererer i Brazil.

Det etter at barne- og ungdomsorganisasjonen ANCED i Brazil vil gå sivilretten mot såkalte loot boxes. De hevder at systemet er ulovlig gambling, noe som ikke er tillat i landet. Det melder blant annet Theenemy.com.br.

Både Activision, Electronic Arts, Garena, Nintendo, Riot Games, Ubisoft, Konami, Valve og Tencent er nevnt i søksmålet. Samtidig er også Apple, Microsoft, Sony og Google implisert som plattformholdere.

ANCED ber om at loot boxes fjernes umiddelbart mens konsekvensene utredes og ber både om bøter i millionklassen samtidig som de mener hvert påvirket barn skal ha krav på rundt 1500 kroner i erstatning.

De vil også kreve dagsbøter om de ikke fjernes.

Brazil er blant flere land som nå har satt i gang juridiske prosesser rundt loot boxes – det etter at Belgia og Nederland allerede har forbudt forretningsmodellen.

Flere spill har nå fjernet loot boxes fra spillene sine i landene eller har fjernet spillene helt.


Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /var/www/production/pf23/artikkel.php on line 401
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3