Det blir ikke en «Little Big Adventure»-gjenfortelling likevel

Kansellerer prosjektet.

25. juli 2023 17:52

​(PressFire.no): Det er i en epost at utvikler 2.21 forteller at de ikke har greid å skaffe seg en utgiver til den planlagte gjenfortellingen av «Little Big Adventure»-serien.

Denne reboot-en ble annonsert i januar 2022, men allerede da var det klart at det hadde vært vanskelig å starte utviklingen.

– Det ble raskt klart at ingen utgivere var interessert i «LBA», sa skaperen av originalspillene, Didier Chanfray den gangen. Studioet ble derimot grunnlagt og utviklingen startet etter at en forretningsmann tok kontakt og spyttet inn frisk kapital.

Men nå er det altså over.

– Til tross for en ærlig innsats så har vi ikke greid å få en utgiver til reboot-en av spillet, skriver utviklerne.

Utviklerne har noen hypoteser på hvorfor ingen vil gi ut spillet: Sterk konkurranse i action-adventure-sjangeren, skala på det planlagte spillet og rett og slett at «Little Big Adventure» ikke er en stor serie.

– Indiestudioer kan ofte levere utrolige spill med små teams, slik vi har sett for eksempel med «Death's Door» og «Tunic», men vår visjon for dette prosjektet trengte et team på 15 til 20 personer, slik det var med originalspillet.

– Dette er en betraktelig investering, og sammen med risikoen som hører med sjangeren og spillnavnet så var det en faktor i beslutningen.

– Det er med et tungt hjerte at vi har stanset arbeidet på gjenfortellingen og anser for øyeblikket prosjektet kansellert.

Resultatet av kanselleringen er at studioet må nedbemanne. De skal nå fokusere på å gjøre ferdig en remaster av originalspillet (som var et eget prosjekt ved siden av reboot-en). Utviklerne sier at de ikke vet om de greier å få tak i en utgiver til dette, eller om de skal gi det ut selv.

– Fremtiden til Twinsen henger i en tynn tråd de neste ukene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3