Det blir et vanvittig «Dota 2»-trykk det neste året

Valve girer opp og går fra fire til 22 storturneringer.

2. august 2017 03:58

(PressFire.no): Valve skifter måten de arrangerer turneringer på etter The International i år.

Det meldte selskapet for en måned siden. Slik det har vært gjort de siste to årene er at Valve har arrangert såkalte Major-turneringer fire plasser rundt om i verden, før de har avsluttet med TI.

Det blir det slutt på nå. I stedet går Valve inn sammen med en rekke tredjepartsaktører for å sammen avholde turneringene.

Disse turneringene klassifiseres som «minors» og «majors», som går på hvor mye penger som ligger i potten. Minor-turneringene må ha minst 300 000 dollar i pengepremier, mens Major-turneringene må ha minst én million dollar.

Valve står for halvparten av premiepengene.

Nå har også en liste over det neste året med turneringer blitt lekket på nettet, takket være Matthew Bailey, sjef for e-sport-laget Team Secret.

Den viser at det blir en særdeles travel tid fremover. På det korteste er det kun én dag mellom turneringene, på det lengste er det bare tre uker mellom.

Til sammen skal 14,9 millioner dollar, eller 118 millioner kroner, deles ut i løpet av de 22 turneringene. Det blir elleve minor-turneringer og elleve major-turneringer.

(trykk for større)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3