Det ble kjøpt 21 prosent flere spill på Steam i fjor enn i 2019

Spillerne lastet ned 25200000000 gigabytes med spill.

15. januar 2021 14:21

(PressFire.no): Koronaåret 2020 er over, og Valve har lagt ut litt statistikk på hvordan Steam gjorde det.

At spilling fikk en oppsving er ingen hemmelighet, og så også på Steam. Salget av spill gikk opp hele 21,4 prosent over 2019, og det var i snitt 120 millioner månedlig aktive spillere på tjenesten.

62,6 millioner mennesker logget på i snitt hver eneste dag, med en topp på 24,8 millioner samtidige spillere (som ble slått i forrige uke, da over 25 millioner logget på).

Over 31 milliarder timer med spilling ble gjennomført i løpet av året, og det ble lastet ned 25,2 exabytes med data – eller over 25 milliarder gigabyte om du vil. På det mest travle ble det levert 52 terabytes i sekundet med data, noe som er det dobbelte av forrige rekord.

46,6 millioner spillere brukte også en håndkontroller i løpet av året.

Fremover sier Valve at de skal lansere en egen kinesisk versjon av Steam, og at mobilappen skal totalrenoveres slik at innlogging blir lettere.

Selskapet sier de også skal fortsette med arbeidet for spilling på Linux, og har nylig lansert den siste versjonen av Proton, utviklerverktøyene som lar utviklere legge inn Linux-støtte uten særlig arbeid. «Death Stranding», «Horizon: Zero Dawn» og «Cyberpunk» ble lansert med Proton på Linux.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3