«Destiny 2»-utviklerne kutter ned på dialogen med fansen etter trusler og trakassering

Har mottatt «helt reelle trusler» mot utviklere og familiene deres.

28. juli 2022 11:07

(PressFire.no): Det er på Reddit at community manager for «Destiny 2» og utvikler Bungie, Dylan Gafner, forklarer at selskapet har måttet kutte ned på dialogen med fansen.

Dette fordi selskapet og ansatte der har blitt trakassert og mottatt det Gafner betegner som «helt reelle trusler» som har skapt en usikker arbeidssituasjon.

- Trakasseringen som vi snakker om er ikke bare frekke svar på Twitter eller vage kommentarer. Det har vært reelle trusler mot våre folk og mot studioet. Vi tar disse seriøst, noe som leder til redusert kommunikasjon i det vi planlegger for å beskytte oss i fremtiden og legger strategier som hjelper med å unngå slike ting.

Bungie saksøkte for noen måneder siden flere individer som solgte jukseprogrammer for «Destiny 2». I saksdokumentene kunne man også lese at noen av disse skal ha startet med kraftig trakassering mot ansatte i Bungie.

Blant annet skal en av personene ha varslet på Twitter at han flyttet til et sted nærmere Gafner, og at han ikke lenger «er trygg». Også familien til Gafner skal ha mottatt trusler.

Bungie skal også ha mottatt trusler om at kontorene deres skulle brennes ned, mens andre ansatte har slettet sine kontoer i sosiale medier etter å ha blitt utsatt for trakassering der.

- Vi mener ikke å straffe de som skriver tilbakemeldinger som er klare og med respekt til våre utviklere.

​- Men vi kan ikke bare fortsette med «business as usual» til ting har blitt løst. Det suger, men vi må sørge for at folk er trygge og blir tatt vare på.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3