Derfor lager de en ny Xbox

- Vil tilbake til Xbox 360-suksessen.

6. april 2017 16:27

(PressFire.no): Det er teknologispesialistene hos Eurogamer, Digital Foundry, som i dag har fått et eksklusivt innblikk i den nye Xbox-konsollen fra Microsoft.

Der avsløres det at den nye konsollen sannsynligvis tar tronen som den kraftigste maskinen på markedet.

Digital Foundry skriver at den nye konsollen representerer en «ny start» for Xbox og Microsofts konsollsatsing og Microsofts Mike Ybarra forteller til nettsiden at motivasjonen blant annet har vær tå «vinne utviklerne tilbake».

Tilbake til fremtiden

Dette kommer etter at Sony med PlayStation 4 tok en tidlig ledelse i konsollkrigen og det anslås i dag at den med over 50 millioner maskiner har solgt nærmere dobbelt så mye som Xbox One.

- Teamet så på forholdende vi hadde til utviklere. Med Xbox 360 hadde vi den desidert beste plattformen for utviklere. Med Xbox One mistet vi dette på rundt to år, så vi spurte oss selv hvordan vi kan vinen tilbake tilliten til dem.

Digital Foundry påpeker hvordan denne selvransakelsen ligner på hvordan Sony tilnærmet seg Playstation 4 etter at PlayStation 3 sleit med forholdet til utviklere.

Ybarra forteller til nettsiden at de må vinne hjertene til utviklerne.

Dyrere enn PS4 Pro

Han mener også at tidene har forandret seg og at markedet er åpnere for nye varianter av produkter enn før, og bruker mobilmarkedet som eksempel. Ifølge tesen til Microsoft vil forbrukerne ha det siste nye oftere, noe de nå vil tilby – riktignok med en viss risiko.

Om prisen bekrefter Ybarra at maskinen blir dyrere enn PS4 Pro fordi den er «designet for premium-kunder» og «spillere som forventer de absolutt beste versjonene av spillene». 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3