Derfor kom det ikke utvidelser til historien i «GTA V»

24. oktober 2017 12:14

(PressFire.no): Det er i et ferskt intervju med magasinet GameInformer at Rockstar Games-utvikleren Imran Sarwar åpner opp om hvorfor det ikke har kommet noen historiebaserte utvidelser til «Gran Theft Auto V».

- I «GTA V» var enspillerdelen diger og veldig, veldig komplett. Det var tre spill i ett. Versjonen til de nye konsollene tok et år å få til helt riktig, og nettdelen hadde mye potensial, sier han og påpeker at det tok mye ressurser å hente det ut.

Som kjent har nettdelen av «Grand Theft Auto V» fått mange oppdateringer siden lansering, i tillegg til å ha åpnet for modding fra spillerne selv.

Det hører også med til historien at Rockstar fikk en rekke utfordringer med nettdelen etter lanseringen.

Sarwar mener derfor at det verken var nødvendig eller mulig å lage mer innhold til spillet, men at de ikke nødvendigvis har lukket døra for historiebaserte utvidelser.

- Vi hadde elsket å lage mer historiebaserte uutvidelser for spill i framtiden. Som et selskap elsker vi enspiller mer enn noe annet, sier han, og påpeker at de ikke tror at flerspillerspill kan konkurrere med historiefortellingen og innlevelse i et univers fra enspilleropplevelsene.

Ifølge Sarwar er en typisk kandidat for historiebasert utvidelser Rockstar sin kommende oppfølger til «Red Dead Redemption», som foreløpig har den diffuse lanseringsdatoen «våren 2018».

Det forrige spillet i serien fikk utvidelsen «Undead Nightmare», som inneholdt både flerspillerinnhold og historiebasert innhold. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3