Derfor er ikke «Pokémon Go» lansert i flere land enda

Utviklerne måtte sette på nødbremsen.

9. juli 2016 01:25

(PressFire.no): Pokémon Go» har blitt en farsott de få dagene det har vært ute. Selv om spillet ikke er ute offisielt her til lands, finnes det likevel måter å få tak i det for de som legger ned litt arbeid.

Du finner for eksempel installasjonsfiler for Android ved å følge denne lenken.

For iOS må du logge ut av telefonen din, opprette en ny AppleID med f.eks. australsk adresse - da kan du laste ned spillet fra AppStore.

Pokémon-feber allerede

Undertegnede observerte på vei fra PressFire-kontoret i dag flere ivrige Pokémon-trenere som flokket seg rundt landemerker i Oslo – i spillet er noen av disse gjort om til «Pokémon Gyms» – for å forsøke å ta de over for laget sitt.

Og når denne artikkelen skrives, rundt midnatt, mottas det bilder og meldinger fra redaktør Jarle, som er ute og vandrer for å finne Pokémon Gyms å ta over. Helt sant!

Men lanseringen har ikke vært kjempesmooth, for serverne har vært på halv tolv i over et døgn. Problemer med å logge inn, gym-kamper som ikke fungerer og annet rask har vært normen.

Nå tar utvikler Niantic bladet fra munnen, og sier at populariteten har tatt de helt på senga.

- Vi trodde jo spillet skulle bli populært, sier Niantic-sjef John Hanke til Business Insider, men legger til at de at de ikke var forberedt på det som har skjedd de siste dagene.

Måtte stoppe

Planen var å rulle ut spillet i flere land fortløpende, men utviklerne måtte rett og slett trekke i nødbremsen og sette det hele på vent slik at de kan fikse servertrøbbelet først.

Å pøse på med flere spillere er neppe det som trengs nå, og siden spillet bare er offisielt lansert i tre land – USA, Australia og New Zealand – så er fortsatt brorparten av verden enda ikke med på moroa.

Niantic lover derimot å fortsette med utrullingen så snart som mulig.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3