Derfor bør du ikke selge PS4-platene dine før PS5-kjøpet

Og vurdere konsollen med diskdrev.

21. september 2020 11:10

(PressFire.no): Gradvis har Sony dratt sløret av den kommende PlayStation 5-konsollen, men det gjenstår fremdeles mange spørsmål.

Flere av dem er knyttet til våre gamle kataloger med spill – hva skjer med spillene vi har kjøpt til PlayStation 4 når vi nå går over til ny konsoll?

På de offisielle nettsidene kommer det et lite dryss med informasjon nå.

Der heter det at utgivere kan åpne for at man kan oppgradere PlayStation 4-spillene sine til digitale PlayStation 5-versjoner – både de digitale spillene og de du eventuelt har på PlayStation 4-plater. Det forutsatt at du har en Playstation 5-konsoll med diskdrev - digitalversjonen av konsollen vil kun ha muligheten til oppgradere digitale PS4-spill.

De påpeker at utgiverne kan velge å gjøre det gratis, eller ta betalt for det. Det kan også åpnes for i en gitt periode.

Sony forklarer videre at om overgangen gjøres med plate, så må den puttes i PS5-konsollen for å få tilgang til nedlastningen.

Samtidig må du også platen stå i selve spilleren for at spillet skal fungere i tillegg til at man naturligvis må ha valgt å gå for PS5-konsollen med diskdrev.

Foruten oppgraderingen til PS5-verson av PS4-spill så påpeker de at et utvalg PS4 og PS VR-spill vil kjøre med raskere og jevnere bildeflyt når de kjøres på PlayStation 5.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3