Derfor blir «Cyberpunk 2077» i førstepersons perspektiv

Denne gangen lager du rollen selv.

14. juni 2018 15:20

(PressFire.no): Lite var kjent om det nye rollespillet til CD Projekt Red før denne ukas E3, men siden de denne uka viser spillet bak lukkede dører har det dukket opp mer informasjon.

Der kommer den blant annet fram at spillet får førstepersons perspektiv, i motsetning til «The Witcher»-spillene, som har tredjepersons perspektiv.

Det har fått enkelte til å reagere, men spillskaper Patrick Mills i studioet forklarer overfor Eurogamer hvorfor de denne gangen har endret perspektivet.

Denne gangen var det ifølge spillskaperen viktigere at spilleren føler at man trer inn i rollen, det også fordi du denne gangen skaper din egen rolle fra bunnen av. Det er ikke bare kjønn og utseende du lager delv, men også bakgrunnshistorien og hvilke egenskaper rollen skal ha.

- I «The Witcher 3» spiller du Geralt og du ser på Geralt. Du kontrollerer Geralt. Han er en rollefigur, sant? Han er noen som allerede eksisterer.

- I dette spillet ville vi putte deg i skoene og i kroppen av en rollefigur du kontrollerer, sånn at du føler at dette er din rolle. Første persons perspektiv er én måte å gjøre det på.

Videre forklarer han hvordan innlevelsen blir større og at det å se opp i spillet ikke hadde blitt dem samme i tredje person.

- Jeg tror det kommer til å bli skikkelig kult når du går rundt i byen og ser opp, noe som ikke føles helt riktig i tredjepersons perspektiv, sier han og mener det må et første persons perspektiv for å få inntrykk av den vertikale delen av byen.

Foreløpig har ingen dato eller årstall blitt stemplet på spillet, men du kan alltids se traileren de avslørte denne uka:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3