Derfor avviste EA først «Battlefield 1»

18. mai 2016 15:19

(PressFire.no): I en oppdatering til investorer avslører Electronic Arts-sjefen Patrick Söderlund at han først avviste idéen om å ta serien til første verdenskrig.

- Første verdenskrig var ikke det opplagte valget. Hvis du ser på andre gjør i bransjen, så sikter de mot science fiction. Vi har hatt stor suksess med moderne krigføring, men vi følte det var behov for en forandring, fortalte han til investorer ifølge Gamespot.

Krig i grøfter

- Jeg sa «første verdenskrig kan ikke være gøy, det er jo bare krig i skyttergraver».

Utviklerne skal imidlertid ikke ha gitt seg og insistert på epoken, og nå skal Söderlund være helt overbevist om at det var rett for merkevaren og for Electronic Arts.

Han påpeker videre at de kun har avduket en trailer, som riktignok ble enormt godt mottatt og har i skrivende stund har blitt sett nesten 32 millioner ganger.

Enorm respons

Det var knyttet mye spenning til avdukingen av det nye «Battlefield»-spillet og hvilken tidsepoke det kommer til å ha handlingen i. Det har tidligere gått rykter om første verdenskrig, men det ble først avduket med en trailer 6. mai.

Avdukingen skjedde bare noen dager etter at konkurrenten «Call of Duty» avslørte at de tar handlingen fram i tid og ut i verdensrommet med spillet Call of Duty: Infinite Warfare».

Hvis man skal tolke responsen på YouTube, så ser det foreløpig det ut til at «Battlefield 1» har blitt langt bedre mottatt enn «Call of Duty: Infinite Warfare».

I skrivende stund har «Battlefield 1»-traileren hele 1,2 millioner tommel opp, mens «Call of Duty: Infinite Warfare» har hele 2,3 millioner tommel ned.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3