Den største «CS:GO»-gamblingsiden legges ned

Skulle søke løyve, men nå gir CS:GO Lounge opp kampen.

17. august 2016 11:06

(PressFire.no): Vi har fulgt gambling-«krisen» rundt «CS:GO» og andre spill en stund nå, og det hele så ut til å ende opp med bråstopp for de fleste etter at Valve først ble saksøkt før de sendte ut «dette stopper vi med, hva?»-brev til flere av gamblingsidene.

Enkelte ville ikke gi opp, dog. Den kanskje største siden av de alle, CS:GO Lounge (som også har en «Dota 2»-variant), sa at de kom til å søke om gamblingløyve for å gjøre businessen mer legitim.

Vi skrev tidligere om at de mente virtuelle gjenstander (som skins) i «CS:GO» ikke hadde noen verdi, og at de dermed synes det var rart at Valve trakk ut pluggen.

Men om de trodde et løyve var nok til å fortsette som før, tok de feil: Valve har nemlig satt ned foten for bruken av automatiske bots, som var det gamblingsidene brukte for å sende ut skins til vinnere.

Uten disse er det ingen praktisk måte å drive en slik type nettside på.

Dette var noe CS:GO Lounge ikke nevnte noe som helst om i sin forrige uttalelse, noe flere så på som merkelig - det kunne nesten virke som om de ikke hadde innsett viktigheten av det.

Og i dag varsler nettsiden at de faktisk legger ned alt som har med gambling og betting av skins å gjøre. Tidligere la du inn skins og gjenstander for å bruke i veddemål, ikke ulikt casino-sjettonger, men dette er ikke lenger mulig.

- Vi jobber med en løsning for å kunne hente ut skins som allerede er lagt inn, skriver de på nettsiden sin. Dette kan potensielt ta lang tid, ettersom uttak av skins var noe de brukte de nevnte automatiske botene til tidligere.

Dermed er den største aktøren for «CS»- og «Dota»-gambling ferdig.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3