Den nye Xbox-en er avslørt

«Scarlett» kommer neste år.

9. juni 2019 23:51

(PressFire.no): Under årets E3-konferanse avduket Microsoft som ventet sin neste generasjons spillkonsoll.

Konsollen har fått kodenavnet «Scarlett» (som vi visste fra før), og skal vi tro Microsoft blir det en skikkelig feiting.

I bånn av konsollen ligger det en egen spesialprodusert chip fra AMD, bygd på deres Zen 2 og Navi-arkitekturer. Konsollen skal også ha GDDR6-minne og egen hardware for ray tracing.

- En konsoll burde være designet, bygd og optimisert for én ting og bare én ting: Gaming, kunne Xbox-sjef Phil Spencer fortelle fra scenen.

Microsoft sier brikken leverer fire ganger prosesseringskraften enn i en Xbox One X, og vil støtte opp til 120 bilder i sekunder og oppløsninger opp til 8K.

Men viktigst av alt, sier selskapet, er harddisken i konsollen. En spesiallagd SSD-teknologi som vil laste inn spillene langt kjappere.

Fokuset er altså på samme sted som Sony med PlayStation 5 – de la like mye trykk på SSD-disken da de avslørte innmaten i deres kommende konsoll. PS5 har også en prosessor fra AMD bygd på de samme CPU- og GPU-arkitekturene.

Microsoft sier SSDen gir en ytelse mer enn førti ganger dagens konsoller, så nå skal det lastes kjapt.

Vi fikk ikke vite så mye mer enn dette, ei heller hvordan konsollen ser ut. Det er nok med det duket for en langt mer dyptgående avsløring en gang neste år (kanskje under neste års E3?).

Scarlett skal lanseres mot slutten av 2020, og vil lanseres sammen med «Halo Infinite».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3