Den nye Xbox-en blir et konsollbeist

Innmaten er avslørt.

6. april 2017 15:38

(PressFire.no): Eurogamers teknologialibi Digital Foundry kom plutselig med beskjeden om at de skulle stå for verdenspremieren til Xbox Scorpio, den oppgraderte varianten av Xbox One, i dag.

Scorpio skal være en langt kraftigere konsoll, men skal likevel være en del av Xbox One-strategien til selskapet.

Nå har Digital Foundry-folket fått sagt sitt, og vi vet litt mer om det som pumper og går i hjertet på maskinen. Og nei, et faktisk utseende er ikke avslørt – men de sier at maskinens form vil være «en hyggelig overraskelse». Microsoft har heller ikke avslørt et endelig navn.

Alt er raskere

Maskinen kjører en åttekjerners spesialprosessor fra AMD, som jekkes opp 30 prosent i hastighet over den vanlige Xbox One-maskina (2,3 Ghz, opp fra 1,75 Ghz). Den har 50 prosent mer minne (12 GB, opp fra 8 GB) som er svært mye kjappere enn før (326Gb/s, opp fra 68Gb/s pluss litt 204 Gb/s ESRAM), og har en grafikkprosessor som er 4,6 ganger kraftigere enn Xbox One (40 CU på 1172Mhz, opp fra 12 CU på 853Mhz).

I tillegg kommer den med en terabyte stor harddisk som standard, og har støtte for 4k Blu-ray-disker. HDMI 2.0 er standard, det hele kjøles av et snedig vannkjølesystem, og maskinen har en intern strømforsyning.

Som Geforce 1070

Som konsoll er dette et lite beist sammenlignet med de andre konsollene på markedet (inkludert PlayStation 4 Pro), og Digital Foundry mener at den vil ligge rundt et GeForce 1070-kort i ytelse, om de skulle sammenligne direkte med en pc.

Microsoft lover at alle spill som i dag kjører i 900p- og 1080p-oppløsninger vil kunne ha kjørt i 4K native på en Scorpio. Når det kommer til kommende spill, vil alle komme til både Scorpio og Xbox One, men med noen krav dersom du har den sterkere varianten.

Alle skal kunne velge mellom 1080p med bedre bildekvalitet (oppskalering med såkalt supersampling) eller 4k, dersom spillet uansett rendres i den høyere oppløsningen, og Microsoft krever at alle spill på Scorpio (i 4K) skal ha en tilsvarende eller bedre bildefrekvens enn på Xbox One.

Altså skal du ikke få spill som har høyere oppløsning, men dårligere framerate på Scorpio.

Du kan lese langt mer i Digital Foundry-saken her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3