– Den neste Xbox-en kommer i to utgaver

Skal komme som både en kraftig «vanlig» konsoll, og en liten streaming-boks.

24. juli 2018 10:41

(PressFire.no): Microsoft overrasket stort under årets E3, og avslørte at de jobbet med den neste generasjonen Xbox-maskin.

Fra scenen i Los Angeles forklarte Xbox-sjef Phil Spencer at de jobbet for «å nok en gang levere på vår dedikasjon til å sette standarden for spillkonsoller».

Nå sier den Microsoft-sentrerte nettsiden Thurrott.com, drevet av den annerkjente teknologijournalisten Paul Thurrott, at de har fått tak i flere opplysninger om den kommende maskinen.

Det er samme kilde som også avslørte at den neste Xboxen ville komme i flere varianter, og at kodenavnet internt i Microsoft er «Scarlett».

Thurrott mener at de har fått litt mer info om hva denne oppsplittingen innebærer, og at planen til Microsoft skal være å lansere både en egen kraftig spillboks og en langt svakere boks som kun strømmer spillene fra en server.

Todelt

Navnene internt i Microsoft er «Scarlett» og «Scarlett Cloud», og begge skal kjøre de samme spillene – det skal ikke være noen spill som kun kjører på én av disse.

Der «Scarlett» er en vaskeekte konsoll med alt av power en trenger for å kjøre spill lokalt, vil strømmeboksen bare ha noe intern prosessorkraft, nok til å håndtere spesifikke ting som kontroller-input, bildeprosessering og prosessering av kollisjonsgjenkjenning i spillene.

Resten av prosesseringen skal skje på en serverpark, noe som betyr at prisen på strømmeboksen kan kuttes kraftig.

Strømming av spill er blitt et yndet tema de siste årene, der både EA og Ubisoft sier de kikker på mulighetene fremover. Capcom overrasket alle med å lansere «Resident Evil VII» til Switch nettopp via strømming til den svakere konsollen.

Microsoft avslørte også under E3 at de jobbet på denne strømmetjenesten, men allerede i 2013 var den første prototypen klar. Da viste de fram det hele under en intern demonstrasjon, men skal ha slått fast at teknologien ikke var klar enda.

Skal komme til alt

Målet til Microsoft skal ikke være å bare ha en Xbox og en strømme-Xbox, men at Scarlett Cloud skal kunne spilles på en rekke dingser – inkludert pc-er og mobiltelefoner.

Selskapet mener at de har greid å knekke koden på forsinkelser mellom servere og strømmedingsene.

Så er jo spørsmålet om denne strømmetjenesten også vil la eiere av de allerede eksisterende Xbox One-konsollene få spille den neste generasjonen uten å måtte oppgradere?

Planlagt lansering for begge utgavene skal være i 2020.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3