Den legendariske spillkunstneren Bob Wakelin er død

Designet spillomslagene til svært mange klassiske spill på åtti- og nittitallet.

22. januar 2018 14:12

(PressFire.no): Du har kanskje ikke hørt om Robert «Bob» Wakelin før, men du har garantert sett noe av arbeidet hans dersom du holdt på med spill på åtti- og nittitallet.

I helga kom nyheten om at han har gått bort, og i sosiale medier renner det over med kondolanser og historier om kunstneren.

Wakelin tegnet kunstverkene på spillboksene til spill som «Contra», «Comic Bakery», «Rainbow Island», «Midnight Resistance», «Batman», «Wizball», «Ninja Gaiden», «Kick Off», «Cabal», og «Parallax» - i tillegg til et vell av andre kjente og kjære spill.

Wakelin tegnet også omslagene for series som «Starlord» og «The Super Heroes Monthly», plakater med Silver Surfer og Captain America for Marvel, pluss hele serier som «Tarn’s World» og «Midsummer Nights Dream».

Det var under datamaskin-boomen på åttitallet at karrieren til Wakelin virkelig skjøt fart. Med populære maskiner som ZX Spectrum og Commodore 64 ble det mye arbeid for en med hans talenter.

At karrieren endte opp primært innenfor spill var tilfeldig – etter å ha studert kunst ved Flintshire College of Technology i en stund ble han invitert av en kompis til et møte med Ocean, Liverpools største spillselskap. Der freelancet han i elleve år.

Med Oceans suksess en av de mest kjente tegnerne i Storbritannia. Selve spillene hadde han liten interesse i, men fikk ofte oversendt skjermbilder eller en liten demo for inspirasjon.

Han vitset senere om at kunsten hans var med på å selge drittspill, og at mange av kunstverkene var drømt opp i heftig cannabis-tåke.

- De ba meg legge litt mer arbeid i tegningene om de viste at spillet var søppel, humrer han i et intervju.

Det siste spillet han tegnet omslaget til for Ocean var «Central Intelligence» i 1994. Etter dette jobbet han primært med bøker og tegneserier.

Wakelin etterlater seg kone og tre døtre.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3