Den legendariske «Final Fantasy»-komponisten Nobuo Uematsu setter karrieren på vent av helseårsaker

- Om jeg returnerer, så ønsker jeg at det skal være ved full helse.

21. september 2018 13:18

(PressFire.no): Den legendariske komponisten Nobuo Uematsu har valgt å stanse alle produksjoner og prosjekter han har på ubestemt tid, med grunn i en falmende helse og utbrenthet.

Det melder han på sin personlige blogg.

- Til mine kjære fans, skriver komponisten, som fyller 60 år i mars.

- Siden jeg startet Dog Ear Records har jeg vært så heldig å ha fått utallige muligheter, fra å komponere ny musikk til å holde konserter verden over. Dagene mine har vært hektiske, men innholdsrike. Den resulterende utmattelsen har derimot tatt meg igjen, og det er vanskelig både mentalt og fysisk å fortsette i dette tempoet.

Uematsu sier han håper å komme tilbake, men at det ikke er helt sikkert at han kommer til å gjøre det. Nå skal han ta sabbat frem til han blir bedre.

- Om jeg returnerer, så ønsker jeg at det skal være ved full helse. Ikke bekymre dere – når jeg har blitt bedre, så skal jeg tilbake til det jeg gjør best.

Uematsu er best kjent for å stå bak musikken i spillserier som «Final Fantasy», og hadde også spor i klassikere som «Chrono Trigger».

I 2004 gikk han ut fra Square-Enix og startet et eget produksjonsselskap, og har jobbet som freelancer siden da.

Han samarbeidet ofte med utviklerne i Mistwalker, der «Final Fantasy»-skaper Hironobu Sakaguchi jobber, blant annet på spill som «Lost Odyssey» og «The Last Story», og komponerte tittelsporet på «Super Smash Bros. Brawl».

Nylig ble det klart at han jobbet med lydsporet til remaken av «Final Fantasy VII».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3