Den første turneringen i «Farming Simulator»-ligaen er unnagjort

Trelleborg vant etter overraskende fornøyelig høyballsanking.

30. juli 2019 20:15

(PressFire.no): Samtidig som Epic Games arrangerte VM i «Fortnite» i helga som var, der de delte ut 260 millioner kroner i premiepenger og vi fikk en nordmann som verdensmester, foregikk det en e-sportturnering av et litt annet kaliber i Harsewinkel, Tyskland.

Der drønnet nemlig startskuddet for «Farming Simulator»-ligaen under FarmCon 19, og den første turneringen i ligaen ble avholdt.

«Farming Simulator» som e-sport høres kanskje ikke spesielt gøy ut, men det viser seg at det er overraskende mye strategi og finesse.

To lag på tre spillere hver kjemper om å samle flest mulig høyballer på femten minutter ved å sanke høy fra en åker og dytte høyballer inn i lagets låve.

Låven har to innganger de kan lempe høyballene inn i – en større låvedør på bakkenivå og en mindre dør på loftet. Sistnevnte gir dobbelt med poeng, men høyballene må stables pent oppå et tynt samlebånd for å få kjørt de opp til loftet. Det tar lengre tid og man risikerer at høyballene faller av, så man må legge en strategi for om det er verd det eller ikke.

Samtidig er det også mulig å stikke inn til en nærliggende landsby for å selge kornet som blir til overs når høyet treskes – da øker verdien per høyball. Det er også power-ups som kan gi mer verdi.

Det skal også nevnes at kampene starter med en egen valgfase, hvor det kan velges mellom forskjellige traktorer som har forskjellig stats. Lagene kan også bannlyse traktortyper.

Finalen gikk mellom lagene Landwirtschaft 3.0 og Trelleborg, som hadde kvalifisert seg gjennom to dager med spilling under FarmCon.

Det ble «dramatisk» i sluttminuttene. De to lagene hadde nesten like mange poeng, og måtte begynne å ta snarveier for å få levert høyet kjappest mulig. Det betydde at det skjedde flere kollisjoner idet traktorene skulle over de smale broene mellom åkeren og låven, og mange høyballer ramlet av.

Kollisjon!

Trelleborg, med spillerne Lukas Bauer, Felix Hasenberger og Simon Hollweck, dro av seieren til slutt. Laget kunne kassere inn 2000 euro, eller 19 500 kroner, for seieren, og laget får også 90 poeng i seriespillet.

Du kan se tabellen her.

17 lag spiller i serien, og kjemper om til sammen én million kroner som deles ut ved serieslutt basert på ligaplassering.

I tillegg deles det ut 116 000 kroner per turneringsrunde, hvilket gjør at det totalt skal fordeles omtrent 2,6 millioner kroner når alt er sagt og gjort.

Generelt er det overraskende fornøyelige greier. Du kan selv se finalen her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3