Den fablede Amico-konsollen er nå ute ...i app-form

27. november 2023 11:56

(PressFire.no): Intellivision Amico skulle være en nyskapende konsoll for familievennlig underholdning, og være en slags renessanse for Intellivision-navnet, men har møtt store forsinkelser og kritikk. 

En av hovedpersonene bak prosjektet har vært spillmusiker Tommy Tallarico, som trakk seg fra rollen som CEO i 2022 etter kontroverser og anklager om misvisende informasjon.

Amico skulle komme med to kontrollere med hver sin skjerm.

Prosjektet har fått svært mye kritikk siden annonseringen i 2018, spesielt siden det er blitt kronerullet millioner av kroner – og enda er det uklart når, eller om, konsollen vil bli lansert.

Tallarico trakk seg som sjef i 2022, og har i etterkant blitt beskyldt for å ha løyet om omtrent alt som har skjedd i hele karrieren sin.

Spillene som skulle komme ut på Amico var av typen «flerspiller mobilspill», og skulle i utgangspunktet være eksklusive til konsollen, men flere av disse er nå lansert på Steam.

Og nå kommer altså nyheten om at Amico på en måte har blitt lansert, men nå som en egen app.

Du trenger enten en telefon og en tablet eller to telefoner for å spille, der én telefon er en kontroller og den andre viser bildet.

«Missile Command» til Amico, og nå mobil, er ett av to spill tilgjengelig.

Appen vil også støtte kontrollerne til Amico, men disse er ikke blitt gitt ut enda og har heller ikke en lanseringsdato.

Om de noensinne vil komme ut er usikkert, for samtidig som denne mobil-appen lanseres varsler Amico-sjef Phil Adam at selskapet trenger enda mer penger for å kunne lage den fysiske konsollen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3