Deler ut 18,4 millioner kroner til seks kommende norske dataspill

2. mars 2022 15:24

(PressFire.no): Norges Filminstitutt (NFI) har delt ut en ny runde med støtte til norske spillselskaper som jobber med utvikling av nye spill.

- Spill er en stadig større satsing i NFI, og vi har aldri hatt så stort budsjett som i år. Dette betyr at vi i tråd med den gjeldende dataspillstrategien kan gå tydeligere inn i de store, profesjonelle prosjektene, og bidra til trygghet og forutsigbarhet hos selskapene. Vi har også styrket satsingen på formidling av dataspill, for å bidra til økt kunnskap om og interesse for norske dataspill, sier spillsjef i NFI, Kaja Hench Dyrlie.

Totalt skal 54 millioner kroner deles ut til norske utviklere i år, og i denne runden fikk seks spill til sammen 18,4 millioner kroner.

Disse seks spillene er:

«The Holy Gosh Darn»

1,7 millioner kroner til «The Holy Gosh Darn» fra Perfectly Paranormal.

Fra skaperne av «Helheim Hassle» og «Manual Samuel» kommer et nytt spill hvor engelen Cassie får hjelp fra Døden og en magisk klokke i jakten på den hellige Gosh Darn – en gjenstand som skal redde himmelen fra total ødeleggelse.

«Dustborn»

5 millioner kroner til «Dustborn» fra Red Thread Games.

Dette er et slags rollespill i et postapokalyptisk USA.

I «Dustborn» er handlingen lagt til 2030 og du reiser i skjul som et folk-punk-rock-band på en road trip gjennom det som har blitt et splittet Amerika – Divided States of America. Og ja – du må lære deg låtene i spillet. I beskrivelsen skal man blant annet bruke informasjon til å manipulere folk, i tillegg til å bygge forhold gjennom et omfattende dialogsystem.

Utviklerne lover at den «alternative neo-western»-inspirerte historien har uventa vendinger som inkluderer tøffe valg og følelsesladde konsekvenser.

«Nabolag»

1,7 millioner kroner til «Nabolag» fra Agens.

Et nytt skatespill fra skaperne av «Skate City». Her skal man kunne utforske forskjellige deler av en storby.

«Voidcast»

4 millioner kroner til «Voidcast» fra Rock Pocket Games.

Spillet er en metroidvania-plattformer der «elitesoldaten Adrestia tar i bruk spesielle krefter hentet fra lys og mørke for å stoppe tvillingsøsteren, om bord på et mystisk romskip». Rock Pocket lagde nylig «Flåklypa»-remasteren, og står også bak spill som «Moons of Madness» og «Shiftlings».

«Teslagrad 2»

2 millioner kroner til «Teslagrad 2» fra Rain.

Oppfølger til de suksessfylte plattformspillet fra 2014. Mer magnet-action loves.

«Ut på Tur»

4 millioner kroner til «Ut på tur» fra Krillbite.

Spillet beskrives som et narrativt drevet førstepersonsspill med en personlig og emosjonell histore om en dramatisk og fantasifull reise. Kommer fra gjengen bak «Mosaic» og «Among the Sleep».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3