Deler ut 10 millioner til 11 spill

Aldri vært delt ut så mye i én runde før.

22. mai 2019 13:20

(PressFire.no): Seksjonsleder og spillansvarlig i Norsk filminstitutt, Kaja Hench Dyrlie, forteller i pressemeldingen at NFI har økt fondsbudsjettet til spill i 2019 og at det derfor i denne runden settes ny rekord i tilskudd.

Det skal deles ut 24,4 millioner kroner til utvikling av norske dataspill, i tillegg til midler for internasjonal satsing. Det utgjør totalt over 30 millioner kroner i 2019.

30 søknader skal ha blitt behandlet i denne runden, hvor åtte av spillene som får penger er helt nye spill.

Det er «Drømmefall Kapitler» og «Draugen»-aktuelle Red Thread Games AS som får den største andelen – de får to millioner til dystopien «Dustborn».

Både Krillbite AS og Ravn Studio AS får 1,5 millioner til henholdsvis «Fruit Bus» og «Kaptein Sabeltann og den magiske diamant»

«Fruit Bus» beskrives som et fargerikt spill hvor du driver din egen food truck og høres litt ut som en blanding av «Pizza Tycoon» og «Animal Crossing» - eller noe.

«Kaptein Sabeltann og den magiske diamant»  fra Ravn Studio AS utvikles som et plattformspill i «Kaptein Sabeltann»-universet.

«Fun Run»-folka i Dirtybit AS får én million til «FunRX» - et nytt spill i «Fun Run»-universet.

Også «Black Book AS får en million kroner til sitt «våken» - et eventyrspill om den femti år gamle regnskapsføreren Leif som utforsker sammenhengen mellom drøm og virkelighet.

Et nytt «Pelle Politi»-spill får også tilskudd som teller 800 000 kroner, noe DigiPilot Games AS kan forvente på konto.

NM i Gameplay-vinneren «Terror Squid» fra TRY Apt får 700 000 kroner for videreutvikling. Det er allerede kjent at det ferske spillstudioet har planer om utgivelse på flere plattformer.

Samarbeidsprosjektet «Elleville Elfrid» mellom Kool Produktion AS og Rock Pocket games får også 700 000 kroner. Rock Pocket har tidligere utviklere flere spill basert på tv- og film-fenomenet «Elleville Elfrid».

Tildelingen øyner også håp om utgivelse av en en gammel kjenning som har vært svært lenge i utvikling – «Myriad» fra Bifrost Entertainment får 500 000 kroner. Spillet har vært i utvikling i over seks år og fikk også 500 000 fra NFI helt tilbake i 2014.

Audvyr AS får 250 000 kroner til sitt «The Fold: Ingression» - et skrekkeventyr som har handling ved en norsk stavkirke.

Det nittitallsinspirerte rollespillet med dieselpunk-elementer «Combustion» fra Retro Dungeon får 100 000 kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3