Ødegaards «ja» til «Football Manager»: – Den beste meldinga jeg har fått

13. november 2015 14:14
«FM»-sjef Miles Jacobson.
(Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet).

(PressFire.no): Martin Ødegaard er så ung at han ikke automatisk kunne dyttes inn i de mest populære fotballspillene, da tenåringen ble en internasjonal nyhet.

Både EA Sports og Sports Interactive – bak henholdsvis «FIFA»- og «Football Manager»-seriene – måtte derfor henvende seg til foreldrene for å kunne legge til Real Madrid-talentet.

«Football Manager»-sjef Miles Jacobson valgte en offensiv strategi:

I et intervju med PressFire i fjor høst kom Jacobson med oppfordringa: – Send meg melding, Martin, så skal jeg få deg med i spillet.

Bekreftelsen som gav «FM 15»-debut.
(Foto: Erik Midtgarden, Twitter).
Bekreftelsen som gav «FM 15»-debut.
(Foto: Erik Midtgarden, Twitter).

Helt briljant!

– Det er ikke lov å ha med spillere under 16 år hvis vi ikke får tillatelse fra foreldrene, og vi har ikke snakket med dem, sa Miles Jacobson da.

«FM»-generalen trengte ikke vente lenge. Noen dager senere var spilldatabasen en nordmann rikere.

Ødegaard er selvsagt også på plass i «Football Manager 16», spillet som lanseres i dag.

Les også: Vår anmeldelse av «FM 2016».

Takket være en årvåken Mjøndalen-spiller ble far Ødegaard gjort oppmerksom på dette hinderet. I garderoben ble et ark og litt tusjing mer enn godt nok, og bekreftelsen havna kjapt på mobilen til Jacobson.

Det er den beste Twitter-meldinga jeg har fått. Et bilde av faren hans der han har skrevet: «ja, sønnen min kan få bli med i spillet».

– Det var bare helt briljant! sier Miles Jacobson til PressFire.

200 millioner kroner var nok til å lokke
Ødegaard til Juventus. I «FM 16».

Imponerte i Watford

– Har du selv fått testa Martin Ødegaard i årets «Football Manager»?

Ja, jeg har det. I starten av spillet blir han vanligvis lånt ut fra Real Madrid. I den andre sesongen har jeg klart å få ham på lån til mitt Watford-lag. Der gjorde han sakene utrolig bra, i Premier League.

– Nå er han tilbake i Real Madrid og er en mye bedre og klokere spiller. Han holder på å spille seg inn på førstelaget deres i tredjesesongen – så det er nok dessverre små sjanser for at jeg klarer å lokke ham tilbake til Watford, sier «Football Manager»-sjefen.

Den første «FIFA»-kampen 
skjedde i april. (Bilde: EA).

Fikk grønt lys også til «FIFA 15»

I en av «FM»-karrierene PressFire har brukt mye tid med de siste par ukene, gikk det ikke så lett for Ødegaard i Real Madrid. Det norske talentet fikk bare to A-lagskamper for storklubben.

Da Juventus kom på banen og bød 15,5 millioner pund (over 200 millioner norske kroner) aksepterte den spanske hovedstadsklubben.

Digitale Ødegaard herjer nå bak folk som Dybala, Mandžukić og Morata.

Til fjorårets «FIFA» vet PressFire at EA måtte vente på debuten for Real Madrids A-lag før de kunne legge til nordmannen i dette bestselgende fotballspillet på grunn av rettighetshensyn. EA Sports kan bruke Real Madrid-drakter og -spillere, men ikke B-laget Castilla – der drammenseren tilbragte første delen av utenlandskarrieren.

Se video: Se Martin Ødegaard debutere i «FIFA 15».

Da Ødegaard ble tatt ut til førstelagstroppen til kampen mot Almeria i slutten av april, kunne Electronic Arts dytte ham inn i «FIFA 15».

FOTO (hovedbilde): Vegard Wivestad Grøtt, NTB Scanpix/Erik Midtgarden, Twitter.

«Football Manager 2016» lanseres i dag, til pc og Mac. Egne varianter til mobil og nettbrett slippes også snart – henholdsvis kalt «FM Mobile» og «FM Touch».

 Noen ganger er det vår feil at gode «FM»-spillere ikke slår til i det virkelige liv, sier Jacobson i dette videointervjuet:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3