- De som spiller actionspill blir flinkere sjåfører

Studie har undersøkt om fartsfylte spill gir bedre øye-hånd-koordinasjon.

18. august 2016 14:19

(PressFire.no): En studie publisert i Psychological Science (via Forskning.no) sier forskerne at fartsfylte spill gjør deg til en bedre sjåfør i den virkelige verden.

Ikke alle typer spill har like bra innflytelse, påpeker studien. Spillene må være fartsfylte og utfordre reaksjonsevnen din.

Studien sier at det å spille actionfylte spill i bare fem timer kan forbedre dine grunnleggende sensormotoriske ferdigheter – altså øye-hånd-koordinasjonen din.

- Det er slike ferdigheter vi bruker når vi for eksempel kjører bil, sier forsker og leder av studien, Li Li, ved New York Univeristy Shanghai i en pressemelding.

Deltakerne i studien fikk i oppgave å kjøre i en bilsimulator, der de skulle holde kjøretøyet så nære midten av veibanen som mulig. En sidevind gjorde at kjøretøyet alltid skjente til siden.

De erfarne spillerne, som hadde spilt actionspill i minst fem timer i uken det siste halvåret, viste større presisjon i å holde kjøretøyet på veibanen, og hadde mindre avvik fra midten av den, enn de som hadde lite eller ingen erfaring med spill.

Også i en annen oppgave viste spillerne med hig etter mer fart i spillene sine bedre resultater.

Tre grupper skulle via et primitivt spill – styrt av en joystick – holde en prikk unna midten på skjermen.

De tre gruppene fikk forskjellige oppladninger til oppgaven. Én fikk spille «Mario Kart» med plastratt, én fikk spille «Rollercoaster Tycoon III» og den siste var kontrollgruppen som ikke gjorde noe.

Resultatet var at «Mario Kart»-gjengen gruset de andre etter bare fem timer med spilling. Etter ti timer ble gapet bare større.

Den faktiske bilkjøringen til deltakerne ble riktignok ikke testet, men studien konkluderer med at fartsfylte spill kan være et kostnadseffektivt supplement.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3