De russiske utviklerne bak «Loop Hero» ber folk piratkopiere spillet sitt

Er rammet av sanksjoner.

30. mars 2022 15:01

(PressFire.no): Det internasjonale samfunnet har innført en rekke sanksjoner mot Russland og russiske foretak i forbindelse med krigen i Ukraina.

Det har gått ut over russiske spillutviklere og spillere, inkludert studioet bak «Loop Hero» – som tidligere har gått ut mot den ulovlige invasjonen av nabolandet.

Spillet deres er tilgjengelig på PC og Switch. Både Steam og eShop benytter seg av betalingsløsninger som er blokkert i Russland.

Derfor har utviklerne gått ut med en ny melding til sine fans på den russiske Facebook-varianten VK, der de oppfordrer til å piratkopiere spillet – og delte en lenke til en torrent.

– I forbindelse med det som har skjedd, har vi ofte fått spørsmål om hvordan man kjøper «Loop Hero», så vi har bestemt oss for å svare på dette her, skriver utviklerne i Four Quarters.

– Vi vet ikke når alt dette slutter, så i disse vanskelige tidene kan vi bare hjelpe alle med å heise piratflagget. Last ned og nyt spillet.

En fan ber utviklerne om å i det minste åpne opp for donasjoner, slik at de kan støttes med penger, men får svar om at det ikke trengs.

– Vi klarer oss, takk. Om dere har muligheten, ta bedre vare på dine kjære og venner.

«Loop Hero» er et ganske unikt roguelite-rollespill hvor man ikke styrer helten, men heller bygger verdenen rundt denne. Vår anmelder var begeistret og ga terningkast fem.​

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3