De nye Xbox-maskinene kan nå kjøre PS2-spill

Kan bli nye emulatoryndlinger.

1. desember 2020 12:10

(PressFire.no): Det er unektelig litt ironisk at Microsofts nye konsoller begynner å bli svært kompetente til å blant annet emulere PlayStation 2.

Som kjent er det ikke mulig å spille verken PlayStation- eller PlayStation 2-spill på Sonys nye PlayStation 5, men emulatorentusiaster fant fort en metode i de nye Xbox-konsollene.

Nøkkelen er utviklermodusen i maskinene – en egen mulighet i systeminnstillingene for å gjøre maskinen om til en maskin for å utvikle på.

Med denne modusen aktivert er det mulig å kjøre relativt standard Windows-programmer (Universal Windows Apps)og dermed også emulatorer.

Dermed er det mulig å kjøre RetroArch – en samling med emulatorer, som gjør det mulig å blant annet spille Gamecube- og PlayStation 2-spill.

Det hører med til historien at støtten for PlayStation 2-spill via PCX» fremdeles er litt ustabil, men ifølge tester skal utviklingen nå gå ganske fort.

I en video fra Modern Vintage Gamer viser han hvordan emuleringen ser ut på en Xbox Series S.

Han spår nå at vi bare har sett starten av hva utviklermodusen i Xbox-konsollene kan komme med.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3