De nominerte til spill-BAFTA

BAFTA-nominasjonene er klare, og dermed også listen over spill som snart kan smykke seg med tittelen 2008s beste.

11. februar 2009 11:51

BAFTA-utdelingene hedrer ikke bare filmer, tv og fjonge skuespillere, men også innovasjon innen digitale medier.

Det deles ut priser i flere spillklasser 10. mars, men den aller gjeveste nominasjon er utvilsomt «årets beste spill». Det er også den eneste klassen der publikum kårer vinneren.

Hva er ditt favorittspill fra 2008? Legg turen til forumet vårt

og stem.

WII FIT ELLER GTA IV?

BAFTA, eller British Academy of Film and Television som er det fulle navnet, har nominert disse spillene i kategorien «årets beste spill 2008»:

* Call of Duty 4: Modern Warfare
* Fallout 3
* Gears of War 2
* Grand Theft Auto IV
* Guitar Hero: World Tour
* Left 4 Dead
* LittleBIGPlanet
* Professor Layton
* Wii Fit
* World of Warcraft: Wrath of the Lich KingBAFTA velger med dette, kontroversielt nok, å hedre «Call of Duty 4: Modern Warfare» som kom ut høsten 2007 i stedet for «Call of Duty: World at War» som ble sluppet på tampen av 2008.

Grunnen til det er at BAFTA i fjor avlyste da de skjønte at oktober er litt tidlig for å konkludere et år med spill, der tradisjonelt sett de største salgs- og kritikersuksessene slippes i ukene før jul.

Nintendo får noen nominasjoner gjennom «Professor Layton and the Curious Village» og «Wii Fit», men i favorittsjiktet befinner nok både «LittleBIGPlanet» og «Grand Theft Auto IV» seg – begge spill utviklet i England.

For å stemme fram vinnerspillet, oppfordres alle som føler de har belegg for å dømme, å ta turen til BAFTAs spillsider.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3