- De har drept «Black Ops»!

PS3-eiere raser etter ny oppdatering av skytespillet, som var ment å skulle reparere onlinedelen.

15. desember 2010 16:41

Ett av årets desidert største spill, «Call of Duty: Black Ops», har mildt sagt hatt noen startproblemer - spesielt knyttet til onlinedelen. Like etter lanseringen i november ble det klart at PC-versjonen var hardest rammet.

CoD-spillere raste på forumer og klagde over en opplevelse full av feil, mangel på flyt og problemer med å finne servere. En av brukerne svarte dette på forumtråden, som opprinnelig var ment å gi en oversikt over feilene; «Legg dette til listen: Alt!».

I dag kunngjorde utvikleren Treyarch at en oppdatering er klar for Xbox 360 og PlayStation 3. PC-eiere må vente litt til. Patchen er kalt 1,04 og kan lastes ned når du starter spillet neste gang (og er koblet til nettet). Josh Olin fra Treyarch skrev på Twitter natt til i dag at PC-patchen kommer først «senere denne uken».

Men det spørs om dine bønner blir hørt, om du er en ivrig «Black Ops»-spiller og har ventet på hjelp fra høyere makter for å få spillet finjustert. I dag har det nemlig haglet med misnøye om at denne oppdateringen faktisk gjør spillet verre!

Treyarch skylder på routeren og bredbåndet ditt

Formålet med oppdateringen var i utgangspunktet å balansere onlinedelen av «Call of Duty: Black Ops», samt luke bort noen smutthull i spillet som har gjort at folk kan jukse. Dessuten vil Treyarch sørge for å bringe mer stabilitet til flerspilleropplevelsen.

NB! Her finner du en liste over det som er adressert til oppdateringen. I tillegg til noen helt nye funksjoner som blir lagt til «Black Ops».

Men i dag, etter at folk har fått testet denne 1,04-patchen, koker det igjen på de offisielle CoD-forumene. Og de uoffisielle, for den saks skyld.

PlayStation 3-eierne er de som skal være hardest rammet. Ironisk nok er det problemer med nettstabilitet, oppkoblingen og serverne som flere spillere klager over, nå etter at oppdateringen kom ut.

- Hvis du skal spille «Black Ops» mye, skaff deg en 360. Der virker problemene å være langt mindre alvorlige enn for oss PS3-spillere, skriver brukeren som kaller seg Suzuki1776, som også kommenterer at spillet virker å bli bare dårligere for hver oppdatering som Treyarch gir ut.

- De har drept PlayStation 3-versjonen, kommenterer en leser hos Eurogamer.

Josh Olin, community manager hos Treyarch, har vært travel i dag etter at mengden kjeft har økt på hans Twitter-konto. Han insisterer likevel på at det ikke er selve spillet eller den seneste oppdateringen som har skyld i dette, men at det er routeren og innstillingene dine som fortjener skyllebøtta.

Olin understreker at Treyarch vil fortsette å lytte til fansen (og kjeften de får), og lage flere oppdateringer i tiden som kommer. Det spørs om utviklerne er nødt til det, etter dagens «Black Ops»-tilbakemeldinger.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3