- Dataspill er bra for synet

Fem av seks pasienter fikk bedre syn av 40 timers spilling.

19. februar 2012 18:57

(PressFire.no): Spiller du mye førstepersons skytespill, kan det hende at synet ditt er bedre enn det ville vært ellers.

En studie nylig utført ved McMaster-universitetet i Canada viser nemlig at slike spill faktisk kan forbedre synet, ifølge Digital Trends.

Daphne Maurer, som ledet studien, fikk seks personer som hele livet har hatt problemer med grå stær, til å spille «Medal of Honor» i 40 timer i løpet av en måned. Da måneden var omme, fant hun forbedringer i synet til fem av de seks personene.

Spill som «Medal of Honor» krever at spilleren reagerer kjapt på hendelser spredt omkring hele skjermen, og å holde følge med objekter som beveger seg i forskjellige retninger.

- Kan hjelpe for alle synsvansker

- Omkring to tredjedeler av tingene vi målte, ble forbedret rett og slett ved at personene spilte et videospill, sa Maurer, da hun snakket om funnene på en vitenskapelig konferanse i Vancouver.

Hun mener funnene viser at synets nervesystemer fortsatt kan forme eller avdekke nye forbindelser i voksen alder.

- Vi tror dette kan stemme for alle former for synsvansker, sier hun.

Vil lage dedikert spill

Deltagerne i undersøkelsen fikk ikke spille mer enn to timer om dagen – fordi Maurer var redd de skulle bli avhengige av spillet.

Som GameInformer sin journalist så vittig poengterer, er det kanskje også derfor hun valgte nettopp «Medal of Honor», og ikke «Battlefield 3» eller et «Call of Duty»-spill. Det siste «Medal of Honor» er nemlig ikke det mest imponerende vi har spilt.

Maurer er så fornøyd med resultatene at teamet hennes nå arbeider på et dedikert ikke-voldelig spill som skal hjelpe pasienter med synsvansker.

Spillet skal ta de mest effektive elementene fra «Medal of Honor», kombinert med andre elementer som skal fungere sammen for å gi pasienter best mulige sjanser for å forbedre synet.

Foto: Mikael Lunde

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3